Bizar: De strenge eisen van Abercrombie & Fitch...

De maatschappij door Kristie

Dat je een paar kledingvoorschriften hebt voor je werknemers, oké. Maar bij Abercrombie & Fitch slaan ze wel erg door. Ze hebben namelijk nieuwe haar- en nagelregels voor hun medewerkers...

Volgens Buzzfeed heeft het kledingmerk een ‘Hairstyle Sketchbook’ naar hun werknemers gestuurd, waar precies instaat wat ze wel en niet mogen. “Het is belangrijk dat we een consistent niveau van kledij en verzorgdheid halen, want dat verwachten mensen van ons”, aldus het kledingmerk. Dit klinkt vrij normaal, maar ze slaan hier wel een béétje in door.


Alle kapsels voor vrouwen moeten netjes, proper, natuurlijk, gekamd en ook nog klassiek zijn. Onaanvaardbaar zijn onnatuurlijke, extreme kleuren. En die afspraak voor highlights bij de kapster kun je beter afzeggen, want je mag ook geen tweekleurig haar hebben als je hier wilt werken. En zoals je waarschijnlijk al verwacht had, moeten de mannen gladgeschoren zijn. Geen enkele vorm van gezichtshaar is toegestaan. Go babyfaces! Anyway, mocht jij zo’n multifunctioneel kapsel hebben, dan kun je dus solliciteren. Tenminste, als je aan de rest van onderstaande eisen voldoet...

Gezichtseisen

Voor make-up geldt hetzelfde: het moet zo natuurlijk mogelijk zijn en je mag eigenlijk niet zien dat je make-up draagt. Lekker makkelijk dus, je kunt gewoon je bed uitspringen en meteen door naar je werk zonder make-up! Nja, euhm... als je een natuurlijke schoonheid bent dan. Nagellak mag alleen als het een ‘natuurlijke’ kleur is. Als je een onaanvaardbare kleur hebt, verwijder 'm dan maar voor je shift. Ohja, je nagels mogen maximaal zes millimeter boven de vingertip uitsteken. Je mag dus eigenlijk niet opvallen tussen de rest van de brave medewerkers. Er is één lichtpuntje: je teennagels mogen wel een kleurtje hebben!

En last but not least, de tatoeage. Je zult het niet geloven, maar deze zijn dus wél toegestaan bij Abercrombie & Fitch. Als ze tenminste bij het merk passen. Oorbellen mogen ook, mits ze klein zijn en niet in de weg hangen. Toch weer een meevallertje, niet?


Het liep al niet zo lekker bij het kledingmerk, want ze verkopen steeds minder. Vooral na de uitspraak dat dikke mensen niet welkom zouden zijn in de winkel… Het is dus de vraag of dit nieuws veel goeds brengt voor het merk.

Zou jij aan al deze eisen voldoen om een baan te krijgen?