Oma mishandelde 8-jarige kleinzoon én dumpte hem bij bushalte: "ik wil jou niet meer"

De maatschappij door Jennifer

Normaal gesproken zijn oma's en opa's gek op hun kleinkinderen. Ze vinden het meestal juist leuk, wanneer er weer een kleine wordt geboren binnen de familie. Alleen had de oma E. S. (65) niets met haar kleinzoon (8), waar ze op een gegeven moment voor moest zorgen. Niet alleen mishandelde ze hem, ook dumpte ze hem en zijn koffertje zomaar bij een bushalte.

Kleinzoon mishandeld door oma

In België heeft een 8-jarig jongetje nu al een enorm traumatische ervaring opgedaan in zijn jonge leven. En dat allemaal door zijn 65-jarige oma, waarbij hij in de zomer van 2019 is ingetrokken. Toen werd de jongen door zijn moeder afgezet bij zijn oma in Brugge. Dat leek in het begin goed te gaan, maar achter de schermen ging het blijkbaar compleet mis. Het was de schooldirectie die op 3 september 2019 aan de bel trok bij de politie, toen de oma van het jongetje hem in dronken toestand kwam ophalen. Ze zorgde daardoor ook voor wat onrust op het schoolplein. En dat allemaal op de tweede schooldag van haar kleinzoon. Sneu! Het was de school daarnaast ook opgevallen, dat het jongetje al twee dagen geen eten meekreeg vanuit huis. Vreemd.

Het bleek dus dat het jongetje door zijn oma werd geslagen en inderdaad geen eten én kleding kreeg van haar. Dat verklaarde de juf, waaraan het jongetje de informatie had toevertrouwd. "Ze maakte hem soms 's nachts wakker en zette hem dan buiten," vertelde de juf. "Hij vroeg om hulp en wilde niet meer terugkeren naar zijn oma."

Gedumpt bij bushalte

De hulp kreeg de kleinzoon natuurlijk en hij ging in gesprek met politie. In dat gesprek vertelde de kleinzoon eerlijk over littekens, die hij had overgehouden aan de mishandeling. Heftig! Hij kon ook nergens heen, want naar eigen zeggen kon hij niet terug naar zijn ouders. De politie startte vervolgens een onderzoek, waarbij ze een huiszoeking deden bij zijn oma's huis. Dat huis lag vervolgens vol afval en haar kleinzoon sliep niet eens in een fatsoenlijk bed. Ook vonden ze inderdaad geen kleding, eten voor een achtjarig kind of zelfs speelgoed.

De oma van het jongetje was wel al langer een probleemgeval. Zo vertelde de wijkagent dat ze regelmatig voor overlast zorgde door haar drankprobleem. Ze durfde haar kleinzoon ook gewoon aan zijn haren te trekken op straat. Daar was een buurvrouw naar eigen zeggen meerdere keren getuige van. Wow! "Op een dag probeerde hij te ontsnappen, maar zijn oma hield hem tegen," verklaarde de buurvrouw. "Mijn zoon zag hoe ze het jongetje met zijn koffertje bij de bushalte dumpte." Gedurende deze ruzie schreeuwde de oma naar haar kleinzoon: "Ik wil jou niet meer!" Hij stribbelde daarna nog tegen, maar dat hielp niet. Ze liet hem niet binnen.

Psychische hulp

Inmiddels is de oma dus gelukkig wel aangehouden en krijgt ze psychische hulp. Ze heeft echter geen straf gekregen, doordat ze geen contact meer heeft met haar kleinzoon en een leeg strafblad heeft. Daarnaast speelde alles zich vier jaar geleden af, waardoor haar straf is opgeschort. Doordat ze nu psychiatrisch wordt behandeld, heeft de rechtbank beslist om geen voorwaarden op te leggen.

De jongen heeft van de rechtbank een voorlopige schadevergoeding gekregen. Een deskundige bekijkt nog of het jongetje meer schadevergoeding mag krijgen.

Lees ook: Oma (64) stuurt factuur voor oppassen op kleinzoon: "betaling per uur en een boete bij te laat ophalen"