Eet jij ook van je wc-bril?

De maatschappij door Madelon
Dit blijkt allemaal uit een groot huishoudonderzoek van Vrouwonline.nl, gehouden onder 1400 bezoeksters.

Lekker burgerlijk

Maar liefst 31 procent zet koken op nummer één, als het gaat om het favoriete klusje in huis. Een beetje burgerlijk zijn we daarbij wel: "Als de kinderen zitten te smullen, kan ik daar zo van genieten!" Op twee en drie staan boodschappen doen (19 procent) en het doen van de was (15 procent). Het vervelendste klusje is strijken (zo zegt 24 procent), gevolgd door het schoonmaken van de badkamer (19 procent) en de ramen lappen (13 procent).

Eten van je wc-bril
Een schone wc is voor een groot deel van de vrouwen het belangrijkst. Maar liefst veertig procent van de vrouwen maakt haar wc zelfs nog schoon voordat er visite komt. Een derde durft daarna zelfs te eten van de bril... Als er onverwacht bezoek voor de deur staat, heeft 30 procent van de vrouwen haar hele huishouden sowieso spic en span. De overige 70 procent verontschuldigt zich voor de rommel en probeert het eventueel nog wat op te ruimen of wimpelt het bezoek af.

Hulp in de huishouding

Slechts 13 procent van de vrouwen besteedt haar huishouden uit. De belangrijkste reden voor veel vrouwen is dat zij zich in hun vrije tijd niet bezig willen houden met huishoudelijke klussen. 57 procent betaalt een werkster voor de klusjes. Maar het grootste deel, 87 procent van de vrouwen, doet het huishouden helemaal zelf. Wekelijks besteden we hier meer dan zes uur aan.

Kan jij je vinden in de resultaten van dit onderzoek? Hoeveel tijd besteed jij bijvoorbeeld aan het huishouden, en wat is jouw favoriete klusje? En eerlijk: durf jij ook van je wc-bril te eten?