Wanted: BFF

De maatschappij door Karin

Je bent net verhuisd voor je werk of je studie en je kent nog niemand in je nieuwe stad. Of je huidige vriendinnen hebben het te druk om met je af te spreken. Kortom: je wil nieuwe, leuke meiden leren kennen. Hoe doe je dat?

Daar zit je dan, thuis. Home alone. Je vriendinnen hebben weinig tijd om wat met je te gaan doen, of je hebt ze - per ongeluk - verwaarloosd toen je nog een relatie had. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar nieuwe 'Best Friends Forever'! Maar wat voor vriendinnen zoek je eigenlijk? Feestbeesten om nachtenlang mee door te halen in de kroeg? Of een gezellige meid met wie je lekker kan kletsen op een terrasje? Of een sportmaatje? Denk daar eerst goed over na, en hou daar rekening mee bij het 'zoeken'. Bij ieder type mens hoort vaak ook een andere vriendschap. Als je min of meer weet wat je wilt, kun je gaan zoeken.

Online vriendinnen zoeken
Hou je van gezelligheid en uitstapjes? Dan kun je kijken op fffriends.nl. Dit is een leuke site om nieuwe potentiële vrienden te leren kennen. Er worden veel dingen georganiseerd, zoals borrels en weekendjes weg. Het is voor zowel mannen als vrouwen, dus wie weet houd je er (als je vrijgezel bent natuurlijk) ook nog iets anders leuks aan over...

Een site voor meiden is Vriendin Voor Jou. Hier kun je een oproepje plaatsen en/of zoeken op plaats en vervolgens op categorieën, zoals stappen, sauna, vakantie of concerten. Easy en handy dus!

Ook op fora van diverse vrouwensites zijn oproepjes te vinden van meiden die vriendinnen zoeken. Neem dus ook zeker even een kijkje op ons eigen forum, grote kans dat je daar gelijkgestemden vindt! Of anders zou je natuurlijk zelf een oproepje kunnen plaatsen.

In 'real life'
Maar niet alleen online zijn vriendinnen te vinden. Je vindt ze overal! Op je werk, op school, tijdens het uitgaan, maar natuurlijk ook tijdens het sporten. Zoek daarom naar leuke sportverenigingen in je woonplaats. Een teamsport is natuurlijk ideaal, maar als je lang genoeg dezelfde lessen volgt bij bijvoorbeeld een sport- of dansschool, leer je ook leuke meiden kennen. En je hebt natuurlijk al een gezamenlijke hobby!

Nog wat tips:

  • Loop niet te hard van stapel. Gooi niet meteen, zodra je iemand voor het eerst ontmoet, meteen je complete levensverhaal op tafel. En vraag ook niet meteen of ze iedere week wil afspreken. Zoals je misschien zal herkennen, komt dit vrij desperate over en bovendien weet je nog helemaal niet of je echt een klik hebt met diegene. Kortom: bouw de vriendschap rustig op.
  • Voor het eerst alleen naar een sportvereniging is eng, maar probeer een open houding aan te nemen. Kijk om je heen, glimlach en probeer je te mengen in een gesprek. Als er meer meiden alleen zijn, vinden ze het alleen maar leuk als ze aangesproken worden!
  • Vriendinnen ontmoet je op de raarste plekken. Probeer er altijd open voor te staan. Een vriendschap ontstaat vaak - net als een relatie - wanneer je het niet verwacht. Probeer daarom ook niet te snel over iemand te oordelen.


Hoe heb jij je beste vriendinnen ontmoet?