Eerlijk fietsen: de Colorbike

De maatschappij door Saar

Transport is voor ons Europeanen vanzelfsprekend. Zonder er echt bij na te denken, springen we in de trein, de auto of op de fiets. Er zijn echter gebieden waar dit heel anders ligt. Voor eenvoudige maar belangrijke zaken als water, werk of school moeten vaak enorme afstanden worden afgelegd. Te voet of per kostbaar openbaar vervoer. Een fiets brengt in veel gevallen uitkomst.

Een fiets voor een fiets
Dit is de reden dat Colorbike fietsen doneert. Het idee is simpel: jij hebt een leuke, stevige en goede fiets nodig. Met de aankoop van deze fiets financier je een andere fiets voor iemand in een ontwikkelingsland. Van iedere verkochte fiets wordt namelijk 10% (25 euro) besteed aan fietsen voor kinderen in ontwikkelingslanden. Hiervoor koop je ter plekke een goede, degelijke fiets en blijft er ook nog geld over voor onderhoud, voorlichting en rijvaardigheidstrainingen.

Door voor Colorbike te kiezen bouw je dus, terwijl je de frisse lentelucht opsnuift, mee aan de toekomst van de wereld.

Projecten
Colorbike werkt samen met zorgvuldig geselecteerde ontwikkelings- en opleidingsprojecten over de hele wereld. Stuk voor stuk projecten in gebieden waar transport hard nodig is, zowel in de stad als op het platteland.

Omdat het transport van fietsen van Europa naar bijvoorbeeld Afrika of Latijns-Amerika een kostbare zaak is, en men daar onbekend is met onze fietsen en onderdelen, worden er geen fietsen maar financiële bijdragen naar de projecten gestuurd. Per land of gebied kijkt Colorbike welke organisatie voldoet aan de volgende eisen:

- De organisatie is klein, er is aantoonbaar behoefte aan fietsen.
- De organistatie onderschrijft de uitgangspunten van het United Nations Development Programme: het voorzien van advies, training en materiaal om armoede te bestrijden en ontwikkeling te stimuleren.

Eerlijk
De Colorbike is verkrijgbaar in vier kleuren: rood, blauw, geel en wit. In iedere kleur is er een een dames- en een herenmodel, met een bagagerek, dat tegen een stootje kan. De fietsen worden in Europa gemaakt, er komt geen oneerlijke handel aan te pas; geen kinderarbeid of slechte werkomstandigheden. Want ook op die manier is de Colorbike eerlijk.

Kijk voor meer informatie over de fietsen en projecten op www.colorbike.nl. Hier kun je ook terecht voor diverse leuke accessoires, zoals vrolijke fietstassen of een stevig slot.