Nog een reden om hoge hakken te dragen!

De maatschappij door Sabine
Als het niet zo’n helse pijn zou doen, zouden we ze elke dag dragen: high heels. We love ‘em! Volgens onderzoek is er nog een reden om ze te dragen: mannen worden namelijk een stuk behulpzamer als jij op hoge hakken rond paradeert!
 
Wanneer je een uurtje, oké zes minuten, op hoge hakken loopt, voel je de pijn alweer opkomen. Maar daartegenover staat dan weer wel dat je langer en slanker lijkt, je kont mooier uitkomt en je je supervrouwelijk voelt. Volgens dit Franse onderzoek is er nog een voordeel om aan het rijtje toe te voegen: mannen zijn namelijk veel vriendelijker en behulpzamer voor dames wiens voeten worden gesierd door een paar hoge hakken. 

 
Hoge hakken zijn sexy 
Het onderzoek werd gepubliceerd in the Archives of Sexual Behavior en toonde aan dat mannen vaker een vrouw helpen als zij stiletto’s draagt. Bovendien zijn ze aardiger voor een vrouw met hakken. Voor dames die rondlopen op comfortabele, verantwoorde stappers geldt dat dan weer niet. Bummer. O ja, nog een tegenvaller: je hak moet dan wel echt hoog zijn. Hoog als in minstens 9 (!) centimeter. Met een mooie blokhak of een bescheiden hakje van 5 centimeter red je het dus niet. Pfff.... veeleisend. 
 
Waarom moet een hak dan in hemelsnaam zo immens hoog zijn als je wilt dat een man je wat aandacht geeft? De Franse onderzoekers stellen dat dit komt door de culturele reputatie van de schoen, meldt Marie Claire. Want in de media worden high heels vrijwel altijd weergegeven als sexy. Oftewel: we hebben het te danken aan onze eigen lievelingsseries en chickflicks. Denk maar eens aan series als Gossip Girl en Sex and the City waarin aantrekkelijke vrouwen zich continu begeven op pumps en stiletto’s. 
 
 
Het onderzoek
De Franse onderzoekers gebruikten verschillende experimenten om tot deze resultaten te komen. Tijdens elk onderzoek lieten ze vrouwen drie verschillende soorten schoenen dragen: flatjes, hakken van vijf centimeter en hakken van negen centimeter. In het eerste experiment werden mannen op straat benaderd om een vragenlijst in te vullen, in de tweede liet een vrouw haar handschoen vallen om te zien of iemand haar zou helpen die op te rapen en in het volgende experiment zat een vrouw alleen aan de bar.  En ja, de hoogte van de hak deed er (helaas) echt toe. In elk scenario was de vrouw met haar hoogste hakken het meest succesvol. 
 
Dus wil je dat een man je opmerkt of je helpt, dan zit er niets anders op dan toch maar te kiezen voor een setje stiletto’s waarbij je het idee hebt dat je op de rand van de Himalaya staat te balanceren. Of gewoon lekker je flatjes aantrekken. Who needs a man anyway, right?
 
Ga jij door dit onderzoek vaker hoge hakken dragen? Of hou je het lekker bij je comfy sneakers?