Zó zielig: Hond Masha wacht trouw op overleden baasje

De maatschappij door Marleen_S

De hond die je zo gaat ontmoeten, geeft een heel nieuwe betekenis aan het gezegde ‘zo trouw als een hond’. Haar baasje overleed twee jaar geleden en wat deze brave viervoeter sindsdien doet, breek echt je hart.

Een hond koop je niet zomaar. Eigenlijk haal je een vriend voor het leven in huis die je – in tegenstelling tot al die mislukte vriendjes – wél trouw blijft en je af en toe verblijdt met een natte tennisbal. Het leven kan niet meer stuk met een hond aan je zijde.

Overleden baasje

Zeker als je een exemplaar als de Rusissche Masha treft. Dit vuilnisbakkenrasje is zelfs zo gehecht aan haar baasje, dat ze elke dag trouw wacht op zijn thuiskomst. Klein detail: het baasje zal alleen nooit meer terugkomen, want hij is inmiddels al twee jaar overleden, aldus Metro UK.



Toen de eigenaar van Masha het ziekenhuis in het Siberische plaatsje Novosibirsk werd binnengebracht, wist zijn trouwe viervoeter nog niet dat hij nooit meer naar buiten zou komen. Zolang haar baas in het ziekenhuis verbleef, rende ze elke avond op en neer naar het huis van de beste man om te waken over zijn huis en spullen. De volgende ochtend kwam ze weer vrolijk kwispelend terug om op ziekenbezoek te komen.

Ze blijft terugkomen

“Je ziet het aan haar ogen, hoe verdrietig ze is”, vertelt dr. Vladimir Bespalov, een dokter in het ziekenhuis, aan de Siberian Times. “Het zijn niet de gebruikelijk glimmende ogen van een hond wanneer ze blij is.” De dokter heeft onderzocht of er een medicijn zou zijn dat de pijn van het beestje op wat voor manier dan ook zou kunnen verlichten, maar helaas zonder resultaat. “Ook eerdere pogingen om Masha in een nieuw onderkomen te plaatsen, mislukten allemaal. Ze blijft terugkomen naar het ziekenhuis.”

Het ziekenhuispersoneel hoopt dat Masha uiteindelijk op eigen voet - euhm poten, een nieuw baasje zal vinden. Tot die tijd zal ze zoals elke ochtend bij de receptie op haar baas wachten.

Film: Hachi

Als Mascha's verhaal nog niet tranentrekkend genoeg voor je is, kruip dan vanavond maar eens op de bank met de film Hachi, een soortgelijk verhaal als dat van Masha. Een hond die tien jaar na het overlijden van zijn baasje nog altijd op hem wacht op het treinstation. Als je daar geen brok van in je keel krijgt…


fout in embed: media provider niet ondersteund

 
En, zit jij - net zoals wij - stiekem al te snikken achter je beeldscherm?

Beeld: Vesti Novosibirsk