Beauty / Haar
Haar

5 weetjes over shampoo

Reageer 0
Na een flinke workout of een leuk feestje willen we onze vet en viezig geworden lokken wassen met een lekker shampootje. Alleen veel denken we niet na over onze shampoo. Als-ie maar lekker ruikt. Daarom zetten wij even wat weetjes op een rij!
 
Als je onder die warme douchestraal staat, denk je vaak niet zoveel na over de verzorgingsproducten die je gebruikt. Shampoo, conditioner en haarmaskertjes worden zo in het haar gekwakt. Maar wat weten we nu eigenlijk over shampoo? Wij hebben wat feitjes voor je opgezocht! 

 
Veel schuim betekent niet altijd beter
In eerste instantie moet shampoo vet en vuil uit het haar halen, en daar zijn ingrediënten voor nodig die de shampoo laten schuimen. Deze actieve bestanddelen worden sufraten genoemd. Maar door te veel schuim kan het haar uitdrogen, krijg je sneller klitten en gespleten haarpunten en gaat je huid meer vet produceren. Waarom het dan toch nog in veel shampoos zit? Het is goedkoop en produceert veel schuim, en dat is toch iets waar veel mensen op letten bij het kopen van een shampoo. Lees hier meer over siliconen en sufraten. 
 
De komst van shampoo begon bij zeep
Het woord shampoo is afkomstig van het Hindi-woord ch?mpo, dat kneden of masseren betekent. In het begin maakten Engelse kappers shampoo door zeep te koken in sodawater. Hier voegden ze dan kruiden en bloemen aan toe om de geur wat lekkerder te maken. Vroeger leken zeep en shampoo namelijk nogal op elkaar, omdat ze beiden een bepaald wasmiddel bevatten. Na verloop van tijd werd shampoo steeds makkelijker te maken en werd het, uiteindelijk, in flessen gestopt. 
 
Je kunt je haar het beste 2 à 3 keer per week wassen
Onze hoofdhuid bestaat uit talloze talgkliertjes die de huid beschermen, maar die ook in ons haar terechtkomen. Het resultaat: vet haar! En dat is het laatste wat we willen. Door het elke dag te wassen wordt het haar vetter, maar hoe kan dat eigenlijk? Nou, dat komt omdat de hoeveel talg die geproduceerd wordt, beïnvloed wordt door stimulatie en temperatuur van ons hoofd. En als je je haren dus zo vaak wast, stimuleer je niet alleen je hoofdhuid, maar komt je haar ook vaak in aanraking met warm water.

 
Je kunt je haar ook andersom wassen
Iedereen is gewend om eerst te reinigen met shampoo en daarna te verzorgen met conditioner. Maar als je dit andersom doet, heeft het ook zo zijn voordelen. Doe eerst wat olie in je haar en hoofdhuid om vettigheid en vuil eruit te halen en verzorg daarna je haar met conditioner. Gebruik tenslotte shampoo om overtollige resten vuil eruit te spoelen.
 
Last van roos
23 procent van de Nederlandse vrouwen heeft regelmatig last van roos. Een anti-roos shampoo is voor deze dames echt een uitkomst. Het ironische is alleen dat een groot deel van deze dames liever geen specifieke ani-roos shampoo wil gebruiken. 
 

Nieuwe anti-roos shampoos van Head & Shoulders 
Head & Shoulders komt met fijne vernieuwde shampoos. Er zijn 26 verschillende varianten, waaronder ook twee speciaal voor mannen! Dit zijn de eerste ani-roos shampoos die geen concessies doen op het gebied van zowel beauty als care. Of beter gezegd, de eerste cosmetische shampoos die ook 100 procent effectief tegen roos beschermen. Het schuimt, het ontklit en het maakt het haar zacht en vitaal. Wie wil dit nu niet? Wij zijn in ieder geval fan! 

Ben je benieuwd hoe de nieuwe varianten werden gelanceerd? Check dan hieronder het leuke filmpje! 
 
 
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen