Top 5 kamasutra standjes

Intiem door Anjali

Op ze.nl hebben we het steeds vaker over seksstandjes en fetisjen. In dit artikel bespreken we kamasutra standjes.

Wat is kamasutra?

Kamasutra komt oorspronkelijk uit India, en vertaalt zich naar de 'Regels van Verlangen'. Hierbij betekent 'Kama' letterlijk 'verlangen', en betekent 'Sutra' letterlijk 'lijn' of 'draad'. De Kama Sutra is een boek waarbij je dingen leert over het uitvoeren van seksuele handelingen, geschreven door de Indiase filosoof Mallanaga Vātsyāyana. De vertalingen naar het Engels - en uiteindelijk vele andere talen - leggen de nadruk op het lichamelijke aspect, maar oorspronkelijk had het geestelijke effect een even grote rol in de Kama Sutra, als het niet zelfs nóg groter was. De vertalingen werden aangevuld met afbeeldingen van verschillende seksuele posities, wat de voornaamste reden is dat het zo populair geworden is. Dus uit die kleren, hier is de top vijf kamasutra standjes:

1. Pitidaka

Een hele makkelijke en ontspannen positie: hierbij lig je op je rug en trek je je knieën naar je borst. Je voeten rusten hierbij op de borst van je partner, terwijl jouw partner voor je knielt. Je heupen en billen kun je plaatsen tegen de borst van je liefde en alles wat je verder nog moet doen is genieten!

2. Tripadam

Het perfecte standje voor een vluggertje. Je partner en jij staan met de gezichten naar elkaar toe, waarbij je partner je knieholte vastpakt en je been omhoog tilt. Omdat jullie samen staan op drie benen, heet dit ook wel de driepoot. Je kijkt elkaar diep in de ogen en geniet van het moment. Let er wel op dat jullie allebei ongeveer even groot zijn: als je partner aanzienlijk groter of kleiner is dan jij zal het waarschijnlijk niet werken.

3. Virsha

De Indiase benaming van de (reversed) cowgirl. Je gaat op de schoot van je partner zitten en beweegt op een fijn tempo op en neer, en naar voren en achteren. Je kunt elkaar aankijken, zoals de normale cowgirl, of gaat achterstevoren zitten, zoals de reversed cowgirl.

4. Sammukha

Laat je niet afschrikken door de moeilijke naam, dit standje is namelijk redelijk simpel. Leun tegen de muur met je benen gespreid. Je partner staat voor je. Het kan misschien wat ongemakkelijk aanvoelen op het begin, maar het kan uiteindelijk heel romantsich en gepassioneerd zijn vanwege het vele oogcontact.

5. Janukurpara

Hiervoor moet je iets gevorderder binnen de kamasutra zijn. Je partner tilt je op met de ellebogen onder jouw knieën. Je legt je armen om de schouders om je vast te kunnen houden. Janukurpara staat voor diepe penetratie en veel oogcontact, waardoor je samen een diepere band kunt creëren.