Familie geeft gezondheidsupdate: 'Mark Gillis vecht al negen dagen voor zijn leven'

Media door Alyssa

Heftig nieuws uit de wereld van de realitysterren: Mark Gillis, bekend van de SBS6-serie Massa Is Kassa, ligt al negen dagen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Maar volgens zijn vader Peter Gillis gaat het nu langzaam "de goede kant op".

Mark Gillis heeft een ernstige longontsteking

Mark werd in de nacht van 28 op 29 juni met spoed opgenomen met een ernstige longontsteking. De artsen wisten eerst niet welke bacterie of wat voor virus hem zo ziek had gemaakt. Zijn vader vertelde toen aan Shownieuws: "Op dit moment vecht Mark nog voor zijn leven".

Fake news alert

Ondertussen gingen er online allerlei verhalen rond dat de 28-jarige Mark zou komen te overlijden. Maar gelukkig is dat fake news! Peter en zijn partner Wendy reageren nu via Instagram op deze "verkeerde berichtgevingen". Ze zijn superblij met de zorg die Mark krijgt. "De dokters en verpleging bieden uitstekende zorg aan Mark. Ze zijn deskundig, betrokken en hebben alle tijd en aandacht voor hem, maar ook voor ons als familie."

Het begin van een stijgende lijn?

Gelukkig lijkt het nu langzaam de betere kant op te gaan met Mark. Er is een nieuwe antibioticakuur gestart en eindelijk beginnen de ontstekingswaarden en koorts te zakken. Zijn vader was blij verrast toen Mark vandaag zelfs even zijn ogen opendeed! Maar ze zijn er nog niet en Peter blijft voorzichtig. "Langzaamaan hopen we dat dit het begin is van een stijgende lijn. Maar het leven geeft geen garantie." Wij duimen in ieder geval mega hard dat Mark snel weer helemaal de oude is. Hou vol Mark, je kan dit!

De tekst gaat verder onder de Instagram-post. 

Meer op Instagram

Nederlandse Oostappen vakantieparken

Eerder werd bekend dat Peter Gillis stopt als baas van Nederlandse Oostappen vakantieparken, zo deelde hij via Instagram. Volgens Peter wordt zijn organisatie overgedragen aan een nieuwe uitbater, terwijl Peter wel gewoon doorgaat met het beheer van de Belgische parken onder een nieuw label.

Pijnlijke beslissing voor Peter Gillis

Het besluit van de SBS6-ster kwam na verschillende problemen met vergunningen op meerdere parken, waaronder het verlies van horecavergunningen en het niet verkrijgen van exploitatievergunningen. "Het is een pijnlijke beslissing, maar ik draag met pijn in het hart de exploitatie van de Nederlandse parken over", schreef Peter. Ondanks de verandering blijven de parken onder dezelfde naam opereren.

'Medewerkers kunnen blijven werken'

"Belangrijk is dat de medewerkers kunnen blijven werken en gasten kunnen blijven genieten van een betaalbare vakantie", benadrukte Peter, bekend van zijn realityshow Massa is Kassa. De parken van Gillis kwamen eerder in opspraak vanwege huisvesting van arbeidsmigranten tegen de regels in en een mislukte Bibob-toets. Als gevolg moest een van zijn parken, Park Prinsenmeer, sluiten.

Lees ook: Nicol Kremers voelt zich nog steeds onveilig na traumatherapie en relatie met Peter Gillis