Heftig: Mark Gillis vecht voor zijn leven op intensive care

Media door Alyssa

Mark Gillis, de zoon van Massa is Kassa-Peter Gillis, ligt momenteel keihard te vechten voor zijn leven op de intensive care. Peter zelf heeft dit nieuws bevestigd aan Shownieuws, nadat RTL Boulevard er al over berichtte.

Mark in kunstmatige coma

Het ging ineens allemaal heel snel bergafwaarts met Mark. In de nacht van vrijdag 28 juni op zaterdag 29 juni is hij in kritieke toestand opgenomen op de spoedeisende hulp. De dokters zijn meteen begonnen met allerlei onderzoeken om uit te vogelen wat er aan de hand was. Helaas werd Mark alleen maar zieker en moest hij in de nacht van zaterdag op zondag zelfs in een kunstmatige coma worden gebracht en aan de beademing. Heftig! Dit was wel nodig om zijn lichaam rust te geven en ervoor te zorgen dat de antibiotica zijn werk kon doen.

Ernstige longontsteking

Wat blijkt? Mark heeft last van een mega ernstige longontsteking. Peter laat weten aan Shownieuws: "Op dit moment vecht Mark nog steeds voor zijn leven. Hij wordt goed verzorgd in het ziekenhuis. De familie Gillis wil graag rust en zich focussen op het herstel van Mark."

Nederlandse Oostappen vakantieparken

Eerder werd bekend dat Peter Gillis stopt als baas van Nederlandse Oostappen vakantieparken, zo deelde hij via Instagram. Volgens Peter wordt zijn organisatie overgedragen aan een nieuwe uitbater, terwijl Peter wel gewoon doorgaat met het beheer van de Belgische parken onder een nieuw label.

Pijnlijke beslissing voor Peter Gillis

Het besluit van de SBS6-ster kwam na verschillende problemen met vergunningen op meerdere parken, waaronder het verlies van horecavergunningen en het niet verkrijgen van exploitatievergunningen. "Het is een pijnlijke beslissing, maar ik draag met pijn in het hart de exploitatie van de Nederlandse parken over", schreef Peter. Ondanks de verandering blijven de parken onder dezelfde naam opereren.

'Medewerkers kunnen blijven werken'

"Belangrijk is dat de medewerkers kunnen blijven werken en gasten kunnen blijven genieten van een betaalbare vakantie", benadrukte Peter, bekend van zijn realityshow Massa is Kassa. De parken van Gillis kwamen eerder in opspraak vanwege huisvesting van arbeidsmigranten tegen de regels in en een mislukte Bibob-toets. Als gevolg moest een van zijn parken, park Prinsenmeer, sluiten.

Mogelijk nieuwe vergunning

Het park van Peter wat in Ommel ligt, heeft een langlopend conflict met de gemeente Asten vanwege vermeende regelovertredingen, waaronder permanente bewoning. De gemeente heeft aangegeven dat bij een nieuwe eigenaar de vergunningen opnieuw beoordeeld zullen worden.

Lees ook: Nicol Kremers voelt zich nog steeds onveilig na traumatherapie en relatie met Peter Gillis