Meilandjes-boek zorgt voor ophef: Jaap Meiland verdedigt ex Montana

Media door Alyssa

Oeh, drama bij de Meilandjes! Het nieuwste boek over onze favoriete reality familie heeft voor flink wat gedoe gezorgd. Vooral de ex van Montana, Dirk Hoogstraten, wordt niet bepaald gespaard. Maar gelukkig heeft hij een bondgenoot: Jaap Meiland, de broer van Martien!

Dirk als sensatiezoeker? Jaap is het er niet mee eens

In het boek De Familie - Achter de schermen bij de Meilandjes gaan regisseur Timon Moll en schrijver Jan Dijkgraaf lekker los op Dirk. Maar Jaap is het daar totaal niet mee eens. In weekblad Story zegt hij: "Ik vind het onzin dat Dirk onheus bejegend wordt. Door de ervaring die ik met Dirk heb, weet ik dat hij een beste jongen is. En dat het met Montana uit is gegaan, dat kan. Die dingen gebeuren nou eenmaal in het leven."

Timon Moll noemt Dirk "misbaar" in Chateau Meiland

Eerder had Timon Moll al gezegd dat Dirk eigenlijk overbodig was in Chateau Meiland. Volgens hem was Dirk te weinig aanwezig en kregen de kijkers niet genoeg energie van hem. Maar Jaap snapt die negatieve woorden totaal niet: "Over Dirk niets dan goeds. Hij komt ook uit een leuke familie, dat zijn heel lieve mensen. Zij verdienen dit niet", zo vertelt Jaap.

Boek maakt geen vliegende start in de Bestseller 60

Ondanks alle ophef is het boek niet echt met een knal van start gegaan. In de Bestseller 60 debuteerde het op plek 41, terwijl eerdere Meiland-biografieën wél de top 10 haalden in hun eerste week. Misschien moeten ze de volgende keer toch wat liever zijn voor Dirk?

Hartklachten 

Eerder onthulde Timon dat Martien zich tijdens de opnames van Chateau Meiland zich opeens heel ziek voelde. Hij was zo verdrietig dat hij huilend in beeld kwam, gekleed in een badjas. "Hij had hartklachten en kon moeilijk ademen", vertelt Timon aan RTL Boulevard. "We filmden alles omdat we niet wisten wat er aan de hand was." Maar al snel bleek dat Martien zijn klachten een andere reden hadden. Hij had online contact met een man die steeds om geld vroeg. Martien, altijd zo lief en goedhartig, gaf steeds weer geld zonder te beseffen dat hij in de problemen kwam. De stress maakte hem ziek. "Martien was helemaal van slag en kon alleen maar huilen", vertelde Timon.

'Erica Meiland is de liefste vrouw die je kunt hebben' 

Uiteindelijk besloot Timon om samen met Martien Erica in te lichten. En dat bleek de beste beslissing ooit! "Op zulke momenten is Erica op haar best", vertelt Timon. "Ze was zo lief voor hem! Ze steunde hem volledig en was enorm betrokken. Dat is een kant van Erica die je misschien niet meteen verwacht, omdat ze zo sterk overkomt. Maar als haar grote liefde in de problemen zit, is ze de liefste vrouw die je kunt hebben."

Lees ook: Maxime Meiland noemt Ali B 'arrogant monster' na eis OM