Maxime Meiland noemt Ali B 'arrogant monster' na eis OM

Media door Alyssa

Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag maar liefst drie jaar cel tegen Ali B voor twee aanrandingen en twee verkrachtingen. Een flinke straf, maar volgens Maxime Meiland is de eis lang niet hoog genoeg. Op Instagram haalt de Meiland-ster vandaag flink uit naar de rapper en noemt ze hem keihard een 'arrogant monster'.

Lees ook: OMG! Er is een nieuwe getuige opgedoken in zedenzaak tegen Ali B

Grensoverschrijdend gedrag wordt niet getolereerd

Het OM verdenkt de 42-jarige Ali B van vier zedenfeiten met in totaal drie verschillende vrouwen. En blijkbaar hebben ze genoeg bewijs om hem daarvoor te gaan veroordelen. "Grensoverschrijdend gedrag, ondanks de bekendheid van de verdachte, wordt niet getolereerd", was het verlossende antwoord vandaag van het OM in de zedenzaak tegen de rapper. Maar, volgens Maxime is deze strafeis dus echt veelte laag.

Lees ook: Maxime Meiland wint de smaadzaak van haar vermeende verkrachter: "Dit is de enige juiste uitspraak"

Slachtoffers zijn slachtoffers en geen daders

Maxime deed zelf vorige maand ook aangifte tegen een vermeende verkrachter, maar het OM stopte dat onderzoek omdat ze niet voldoende bewijs hadden om een rechtszaak te beginnen. Maxime weet dus precies hoe zo'n strafzaak in zijn werking gaat en hoe het is om 'slachtoffer' te zijn. Omdat dit onderwerp haar aan zo het hart gaat, spreekt ze zich nu keihard uit tegen de kritiek die de aangeefsters in de zaak tegen Ali hebben ontvangen. Ook Maxime kreeg namelijk in de aanloop naar haar rechtszaak bakken met kritiek over zich heen. "Het is echt treurig om de reacties te lezen. Nog steeds is er zo veel slutshaming. Deze man is gewoon een arrogant monster. Het wordt nu echt eens tijd dat de slachtoffers als slachtoffers worden gezien in plaats van dat we ze behandelen als daders."

De tekst gaat verder onder de aanval van Maxime Meiland.Ali B

Wanneer is de uitspraak in de rechtszaak tegen Ali B? 

Hoewel de strafeis nu dus bekend is, duurt het nog even voordat we weten wat voor straf Ali B echt aan zijn broek heeft hangen. De rechter doet naar verwachting op 27 juni uitspraak in deze zaak tegen de rapper. En als ze verkrachting bewezen achten, dan kan hij maximaal twaalf jaar de gevangenis in, aldus De Volkskrant. Fingers crossed dat er gerechtigheid komt voor de slachtoffers.

Lees ook: Ali B breekt in tranen uit in rechtszaal: 'Ik heb nooit een vrouw verkracht'