Vermeende verkrachter van Maxime Meiland doet aangifte tegen haar: "zal vertellen hoe het wél is gegaan"

Celebs door Jennifer

Maxime Meiland (28) krijgt vlak na pakjesavond geen fijne verrassing voor de kiezen. De 'ex-bajesklant' uit haar biografie, die haar zou hebben verkracht, doet namelijk aangifte tegen haar. Volgens hem zit dat verhaal heel anders in elkaar. Hij zegt dat er geen sprake is van verkrachting. Daarom doet hij nu aangifte vanwege smaad en laster, en eist hij dat het boek uit de winkels wordt gehaald. Ah oh!

Vermeende verkrachter doet aangifte tegen Maxime Meiland

Na de boeken over Martien en Erica Meiland kwam eind maart de autobiografie over Maxime Meiland uit, wederom geschreven door Jan Dijkgraaf. In dit boek beschrijft hij nogal heftige situaties. Zo was Maxime vroeger "onhandelbaar", vluchtte ze in de drank én werd ze op haar vijftiende verkracht door een ex-bajesklant. Volgens haar was de verkrachting vervolgens de druppel, waardoor ze helemaal in de goot belandde.

Alleen zegt de vermeende verkrachter van Maxime nu, dat dit verhaal heel anders in elkaar zit. Daarom doet de inmiddels 28-jarige man nu aangifte tegen Maxime vanwege smaad en laster, zo bevestigt zijn advocaat Peter Schouten aan RTL Boulevard. De man vertelt zijn kant van het verhaal voor het eerst aan weekblad Story. "Ik zal vertellen hoe het wél is gegaan," zegt hij.

Seks uit vrije wil

De man herkent zichzelf overigens wel in de biografie en geeft aan dat het inderdaad om hem gaat. "De passages in het boek gaan over mij, daar is geen speld tussen te krijgen," vertelt hij aan Story. Alleen houdt Maxime volgens hem wat details achter over de situatie. Volgens de 'ex-bajesklant', zoals hij wordt beschreven in het boek, was hij juist het 'groentje' en had Maxime meer ervaring met seks. Ze zouden het dus wel gedaan hebben - in de bosjes - en vervolgens zijn betrapt door andere jongens. "In haar boek zegt ze niet dat die jongens ons betrapten en met eigen ogen zagen dat het seks uit vrije wil was," vertelt hij. "Ze zat bovenop me, dat was geen verkrachtingssituatie."

Traumatisch voor Maxime

Ondertussen heeft Maxime altijd verkondigd aan de media, dat deze situatie heel traumatisch is geweest voor haar. Destijds verhuisde haar vader Martien ook naar Amsterdam, terwijl zijn gezin achterbleef in Sassenheim. Dat maakte alles nog moeilijker voor Maxime. Toen werd ze onhandelbaar en volgens Erica "een heel lastig kind". De vermeende verkrachting zou op een avond zijn gebeurd, toen ze met wat jongens buiten was. Daar kwam toen een onbekende jongen uit het dorp bij, en dat was dus de vermeende verkrachter. "Ik kwam thuis en heb niets gezegd. Jaren heb ik niets gezegd," vertelt ze hier eerder over aan Boulevard. "Ik voelde me zo alleen en ik dacht: ik kom hier nooit meer overheen."

Volgens haar huidige man Leroy heeft ze er nu nog weleens last van, bijvoorbeeld als ze aan het stoeien zijn. "Je pakt haar dan verkeerd vast, gewoon uit goede bedoelingen," vertelt hij. "Maar we hebben een paar keer gehad, dat ze dan helemaal in paniek raakte of begint te huilen en wegloopt."

Maxime wil niet reageren op de aangifte van de vermeende verkrachter.

Eis

De vermeende verkrachter eist op zijn beurt dat het boek uit de winkels wordt gehaald, zolang de verhalen over hem niet worden aangepast. Daarnaast eist hij een rectificatie in De Telegraaf en materiële en immateriële schadevergoeding. Volgens zijn advocaat is het duidelijk, dat zijn cliënt "ernstige reputatieschade" heeft opgelopen bij personen uit zijn omgeving.

Lees ook: Zien! Zó ziet Maxime Meiland eruit na haar onderkin correctie