OM eist 3 jaar cel tegen Ali B: "Genoeg bewijs voor verkrachtingen en aanrandingen"

Media door Zita

Afgelopen twee dagen was de rechtszaak tegen Ali B. De rechtszaak zou eigenlijk donderdag afgelopen zijn, maar de strafeis werd uitgesteld en vandaag werd de zitting hervat. Nu eist het OM 3 jaar gevangenisstraf tegen de rapper voor twee verkrachtingen en twee aanrandingen. Volgens de officier van justitie is hier genoeg bewijs voor.

Lees ook: Jill Helena in emotie over haatberichten: "Schelden en doodsbedreigingen"

Straf voor Ali B

Ali B werd door meerdere vrouwen aangeklaagd wegens aanranding en verkrachting. De rapper kwam in opspraak na de BOOS uitzending, waarin vrouwen hun verhaal deden over grensoverschrijdend gedrag. De rapper werd verdracht van vier zedenfeiten en met drie vrouwen. De slachtoffers zijn onder anderen Ellen ten Damme en Jill Helena (finalist van The Voice of Holland in 2013). Het OM vindt het overtuigend bewezen dat zangeres Ellen ten Damme is vekracht door de rapper. Met zijn gedrag en het gebruik van geweld liet hij een bedreigende situatie voor haar ontstaan. Het derde slachtoffer is een vrouw die aangifte deed van aanranding en verkrachting op een schrijverskamp in Heiloo in 2018. Op donderdag trok een nieuwe getuige aan de bel om haar verhaal te doen over het slachtoffer van het schrijverskamp in Heiloo.

Lees ook: OMG! Nieuwe getuige opgedoken in zedenzaak tegen Ali B

Grensoverschrijdend gedrag niet getolereerd

De officier van justitie laat weten grensoverschrijdend gedrag niet wordt getolereerd, ook niet bij een bekende Nederlander. “Het loont om naar de politie te stappen”, aldus de officier van justitie. Woensdag kwam de rapper aan het woord, waar de tranen over zijn wangen rolde en hij alles ontkende. Ali B verklaarde hierbij dat het verhaal twee kanten heeft. "Dit is de dag dat jullie voor het eerst mijn kant van het verhaal gaan horen.” Volgens de officier van justitie ging de rapper zó plotseling en onverwacht te werk, dat de slachtoffers geen weerstand konden bieden. "Hij had geen enkel respect voor hun lichamelijke integriteit, maar was enkel bezig met zijn eigen gerief.”

De zaak wordt hervat

De zaak werd geschorst tot 11:30 op vrijdag 14 juni. Ali B staat de pers kort te woord op de gang en hij noemt het 'bizar' hoeveel door het OM is weggelaten in de uitspraak. "Hoe langer het duurde, hoe relaxter ik werd. Ik heb veel zin in het pleidooi. Het is zo mooi dat een rechter je kan beschermen tegen een OM dat zó te werk gaat. Ik heb super veel vertrouwen in de uitkomst," zegt de rapper.

Lees ook: Onverwachte wending in zedenzaak Ali B: extra zittingsdag toegevoegd