Onverwachte wending in zedenzaak Ali B: extra zittingsdag toegevoegd

Media door Alyssa

De rechtszaak tegen rapper Ali B heeft een onverwachte wending genomen. Eerder vandaag werd bekend dat er een nieuwe getuige is opgenomen in het dossier tegen de rapper. Deze onverwachte gebeurtenis heeft de rechter besloten om de strafeis van het Openbaar Ministerie (OM) uit te stellen.

Geheime getuige gooit roet in het eten

Woensdagavond kwam er uit het niets een vrouw naar voren die vandaag achter gesloten deuren in de rechtbank werd verhoord. Door deze plottwist loopt de rechtszaak tegen de rapper nu dus vertraging op. Deze nieuwe getuige, een vrouw, meldde zich woensdagavond na het zien van de mediaberichten over de rechtszaak tegen Ali B. Ze beweert dat ze in 2018 een huilend meisje heeft gevonden bij een bushalte in Heiloo. De vrouw heeft het meisje achterop haar fiets meegenomen en toen zou het meisje hebben verteld dat ze was aangerand of verkracht in Heiloo.

Ali B smeekt om extra dag

Na de hervatting van het openbare gedeelte van de rechtszaak besloten het OM en de advocaten om er nog een extra zittingsdag aan vast te plakken. De rechtszaak zal dus morgen, op vrijdag, hervat worden. En raad eens wie daar op aandrong? Dit was niemand minder dan Ali B zelf! Hoezo hij dit graag wile vraag je je misschien af? Nou, hij was bang dat anders alle showbizzrubrieken al op donderdag los zouden gaan met de strafeis van het OM.

Lees ook: Jill Helena in emotie over haatberichten: "Schelden en doodsbedreigingen"

Ali B Spreekt zich uit

"Die gedachte was heel moeilijk te dragen", zegt de rapper na afloop van de zitting tegen de pers. "Het was een turbulente dag, maar ik ben super opgelucht dat de strafeis nu pas vrijdag komt." Ali B sprak na de zitting met de media en je kon echt zien dat hij zich zorgen maakte over de vertraging door die nieuwe getuige. Maar hij was ook blij dat zijn advocaat nu de kans krijgt om zijn pleidooi te houden.

Een oproep aan de media

De rapper had ook nog een belangrijke boodschap aan de media. "Jullie voeden het publiek en jullie moeten een mening hebben, maar wel op basis van alle feiten", riep hij. "Meer vraag ik niet." Ali B hecht namelijk veel waarde aan het feit dat het publiek ook hoort wat de verdediging te zeggen heeft.

Lees ook: Ali B barst in tranen bij rechtszaak: 'Ik heb nooit een vrouw verkracht'