Droge mond tijdens seks, dit kun je eraan doen

Intiem door Maya Luz

Een droge mond hebben is nooit prettig. Maar als je mond een woestijn wordt tijdens een vrijpartij, kan je extra hard balen van de timing. Het zoent niet prettig en is voor orale seks ook niet ideaal. Dit is wat je kunt doen wanneer je een droge mond krijgt tijdens de seks.

Lees ook: 6X populaire plekken voor seks in huis

Waarom krijg je een droge mond tijdens seks?

Voordat je het probleem aan kunt pakken, is het handig om te weten waarom je mond droog is geworden tijdens je vrijpartij. Je krijgt een droge mond wanneer je simpelweg niet genoeg speeksel aanmaakt. Een van de meest voorkomende oorzaken is uitgedroogd zijn. Je hebt dan gewoon niet genoeg vocht in je lichaam om speeksel mee te maken. En je lichaam heeft tijdens intieme activiteiten meer vocht nodig. Je zweet bijvoorbeeld meer en hebt daar beneden natuurlijk vocht nodig ter lubricatie. Je adem daarnaast ook zwaarder tijdens seks, wat niet bevordelijk werkt voor die droge mond. Door je mond ademen kan dus af te raden zijn. Tot slot spelen je hormonen een rol. Je bent in dit moment waarschijnlijk heel erg opgewonden of je vindt het allemaal een beetje spannend. Je lichaam interpreteert deze gevoelens als stress en reageert met een extra dosis adrenaline. En helaas resulteert dit ook vaak in een droge mond.

Dit kun je eraan doen

Die vervelende droge mond kan dus verschillende oorzaken hebben, maar wat kun je eraan doen. Ten eerste raden we je aan om genoeg water te drinken. Tijdens de seks een paar glazen water achterover gooien zal helaas niet direct het probleem oplossen. Jezelf goed gehydrateerd houden werkt eerder preventief. Zorg er dus voor dat je gedurende de dag genoeg water drinkt, je weet maar nooit wanneer het van pas komt. Tijdens de seks kan het nuttig zijn om een luchtbevochtiger aan te zetten. Je neus heeft namelijk een belangrijke taak en dat is de lucht die je inademt bevochtigen. Alleen gaan veel mensen automatisch door hun mond ademenen in intieme situaties. Dit droogt je mond uit, maar als de lucht die je inademt vochtig is, heb je hier een stuk minder last van.

Mocht dit allemaal niet helpen, dan is het geen gek idee om een stukje kauwgom in je mond te doen voordat je gaat vrijen. Hiermee fop je je spijsverteringsstelsel door het te laten denken dat je gaat eten en dus meer speeksel aan moet maken. Dit komt doordat je constant aan het kauwen en zuigen bent op de kauwgom. Er zijn zelfs specifieke producten op de markt gebracht met precies dit doel.