Hoe vaak denken mannen aan seks

Intiem door Juliët

Mannen denken continu aan seks toch? Dit is een bewering die we vaak horen. Maar hoe zit dit nu eigenlijk? Klopt het wel? Wij hebben dit voor je uitgezocht. Eén ding is wel zeker, ze zijn er vaker mee bezig dan vrouwen.

Hoe vaak denken mannen aan seks? 

Onderzoekers van de Ohio State University gaven in 2012 studenten een tellertje mee. Elke keer als ze aan seks dachten moesten ze daarop drukken. Na een week konden ze hier een balans uit opmaken. De jonge mannen dachten maar liefst negentien keer per dag aan vrijen en de vrouwen tienmaal. Dat mannen dus vaker aan seks denken dan vrouwen, is zeker. Maar negentien keer is waarschijnlijk overdreven, want de jongeren liepen natuurlijk de hele dag met dat metertje. Zodra ze dachten waar is dit ook alweer voor? Dwaalden de gedachten alweer af.

Mannen en hun verlangen 

Het verlangen naar 'de daad' is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan angst om afgewezen te worden, faalangst, schuldgevoelens, schaamte en onzekerheden. Deze gevoelens hebben namelijk enorme inpact op het zelfvertrouwen van de man. Het geeft mannen een boost zodra blijkt dat vrouwen opgewonden raakt van hem. Het wakkert de opwindende gevoelens aan van een man. Er gaat dus wel meer rond in het hoofd van een man dan dat we denken.

Random feitjes

Om nog even in het onderwerp te blijven, hebben we een paar leuke feitjes over mannen en seks op een rijtje gezet:

  1. Dagdromen: Mannen denken gemiddeld 19 keer per dag aan vrijen. Dit varieert natuurlijk wel sterk per persoon.
  2. Ochtendglorie: Veel mannen ervaren 's ochtends een erectie door een combinatie van een hoog testosterronniveau en REM-slaap.
  3. Stress en libido: Stress kan het libido van mannen verminderen. Ze hoeven dus niet altijd zoveel zin te hebben.
  4. Erecties: Mannen kunnen gemiddeld 11 erecties op een dag hebben, inclusief tijdens het slapen.
  5. Vriendschappen: Wist je dat mannen vaak seksueel aangetrokken zijn tot hun vrouwelijke vrienden? Dit is meer dan andersom.
  6. Seksuele gedachten: Naast dat mannen aan vrijen denken, zijn onderwerpen als eten en slapen ook heel belangrijk.
  7. Fantasiën: Een fantasie over meerdere partners is iets wat bij mannen nog wel eens voorkomt. Vrouwen zijn meer geneigd naar romantische fantasieën.
  8. Ouder worden: Naar mate we ouder worden, neemt het libido ook vaak af. Toch kunnen veel oudere mannen ook nog een actief seksleven hebben.
  9. Communicatie is cruciaal: Open communicatie is en blijft belangrijk. Geef je wensen en grenzen aan. Mannen waarderen dit enorm.