Binnenkort een concert? Zo stel je de beste outfit samen

Fashion door Linde

Concerten zijn geweldig. Iedereen is enthousiast, ziet er leuk uit en is in de mood om te dansen en zingen. Een goede concert outfit maakt de ervaring nog beter. Heb jij nog wat tips nodig voor je concert outfit? Lees vooral verder.

Lees ook: 3 soorten tasjes die jij moet hebben voor je volgende concert

Opgestoken haar

Heb je lang haar? Dit is mooi, maar niet handig. Tijdens concerten wordt het best warm en van hitte komt zweten. Een opgestoken kapsel maakt het iets minder warm voor je tijdens het concert. Bovendien ziet opgestoken haar er vaak ook erg leuk uit. Probeer de dag van tevoren een paar haarstijlen uit. Pinterest zit er vol mee dus er zit vast wel wat bij voor jou.

Deze knotjes bijvoorbeeld. Ze zijn niet alleen cute, maar ook nog efficiënt en houden je haar uit je gezicht. Ben je bang dat ze los gaan tijdens het dansen? Doe dan gel in je haar of zet vast met bobbypins.

Hou je aan het ‘thema’

Een concert heeft vaak een ‘unspoken theme’. Beyonce haar Renaissance Tour had een metallic thema en bij Taylor Swift haar Era’s Tour zien we veel glitter. Weet je niet welk thema bij jouw concert hoort? Zoek dan op wat andere mensen droegen bij eerdere concerten als inspiratie. Het is ook altijd leuk om in je outfit een reference te maken naar de artiest of een liedje van de artiest.

Tas

Bij een concert dans je veel. Je wil tijdens het dansen niet al je spullen vasthouden. Wanneer je alles in je zakken stopt, valt het er misschien uit of worden je zakken misschien gerold. Neem een kleine tas mee om al je spullen in te doen. Ook handig om water in mee te nemen. Een fanny pack (heuptas) is handig en zit niet in de weg tijdens het dansen.

heuptas metallic

ba&sh heuptas van leer met metallic finish

Schoenen

Je denkt misschien dat het leuk is om hoge hakken aan te doen naar een concert, maar wij raden het toch af. Voor foto’s is het leuk en je bent er een paar centimeter langer door, maar na een uur dansen op hakken doen je voeten waarschijnlijk heel veel pijn. Sneakers waar je makkelijk in beweegt zijn dus een betere keus.

Merch

Heb jij merch van de artiest of ben je van plan vooraf merch te kopen? Dan is het natuurlijk superleuk om dit tijdens het concert te dragen. Draag dan alleen een hemdje waar je je merch overheen aantrekt. Met een hemdje er- onder is het niet zo heet en zo hoeft je je geen zorgen te maken over je outfit.

Oordopjes

Bij een concert heb je misschien niet door hoe hard de muziek is omdat je aan het viben bent. Toch is het belangrijk je gehoor te beschermen. De muziek bij een concert is namelijk nogal luid, zeker als je bij de barricade staat. Oordopjes zijn een essentieel deel van je concert outfit. Je wil geen gehoorschade oplopen na een concert.

oordoppen

 

Loop Earplugs Experience - oordoppen

Een comfortabele outfit is de beste concert outfit 

Een glitter outfit met hoge hakken en grote oorbellen ziet er fantastisch uit, maar dit is niet erg comfortabel. Je beweegt veel bij een concert en met een glitter topje krijg je misschien uitslag op je arm. Bedenk dus van tevoren of je in de outfit die je aan wil goed kan bewegen en dat het comfortabel is. Tijdens het concert wil je genieten van de muziek en niet bezig zijn met een opkruipend rokje of pijnlijke voeten. Ga voor een comfortabele, leuke outfit en geniet van het fantastische concert.