Dit is hoe je weet welk model beha jou het beste staat

Fashion door Maya Luz

Er bestaan een hoop verschillende soorten beha's. Welke beha jij het beste kunt dragen hangt van je kleding af, maar ook van je borsten. Dit is hoe je kunt achterhalen welke beha het beste werkt voor jouw borsten.

Lees ook: Stijlvol zwanger: rokken voor elk trimester

Balconette

Stel je voor dat je borsten over een elegant balkon heenkijken, dat is wat je kunt verwachten van een balconette. De beha heeft korte cups, een horizontale neklijn en bandjes die wat verder uit elkaar zitten dan bij andere beha's. Deze beha bedekt de bovenkant van de borst niet. Dit zorgt ervoor dat de beha wat minder steun biedt dan beha's die meer borst bedekken. De balconette is de ideale beha voor vrouwen met kleinere, ronde borsten die de cups kunnen vullen en niet meer.

Bralette

Bralettes zijn een soort beha, maar worden van ook gedragen als een leuk topje. Ze hebben vaak geen beugels, hebben geen vulling en geen cups. Deze beha bedekt je borsten volledig. Door de afwezigheid van beugels, vulling en cups biedt de beha weinig steun. Dit maakt het een goede beha voor vrouwen met kleinere borsten die weinig steun nodig hebben.

Halter

Een halter beha is ontworpen om gedragen te worden onder haltertops. De band van deze beha gaat achter je nek langs. Hoeveel de beha bedekt varrieert tussen verschillende designs. Een halter geeft meer steun van een strapless beha, maar voor grotere borsten is deze beha niet de beste optie. Vrouwen met borsten die genoeg hebben aan de steun van het enkele bandje kunnen profiteren van de halter.

Push-up

De push-up beha kennen we allemaal. Deze beha heeft vullingen die ervoor zorgen dat je borsten groter lijken. Ze drukken je borsten meer omhoog. Dit soort beha's zijn goed voor vrouwen die graag wat meer vorm aan hun borsten willen geven. Dit model heeft vaak wel beugels en is voorgevormd.

Minimizer

Heb je juist grotere borsten en wil je ze minder laten opvallen? Dan is er de minimizer beha. Deze beha bedekt de borsten volledig en biedt veel steun. Deze beha is dan ook perfect voor dames met grotere borsten.

T-shirt

T-shirt beha's zijn bedacht met comfort als prioriteit. Hoeveel dekking deze beha je kan geven hangt af van de style. Deze beha is er met of zonder beugels. Als je behoefte hebt aan meer steun is een beugel aan te raden. Deze beha is geschikt voor allerlei soorten borsten, maar vooral voor borsten met een bel vorm.