12 originele outfits voor carnaval!

Vrije tijd door Marleen_S
Alaaf! Het zuiden van het land maakt zich klaar voor carnaval. Voor de één een groot zuipfestijn, voor de ander een goede reden om de verkleedkleren weer uit de kist te halen! Wij selecteerden de leukste carnavalsoutfits.

 
Die politiepakjes, zusterkostuums en sneeuwitjejurkjes hebben we nu wel gezien. Met carnaval kan en mag alles, dus waarom terugvallen op deze gouden oude carnavalsoutfits? Wij hebben onze creativiteit de vrije loop gelaten en hebben voor alle feestneuzen de leukste party kostuums op een rijtje gezet. 
 
1. Bedtijd!
Het idee is heel simpel. Je trekt je meest afzichtelijke pyjama uit de kast, of je pakt het gestreepte exemplaar onder je vaders kussen vandaan, en men trekke het aan! Neem je teddybeer mee en trek je sloffen aan. Klaar ben je! Wil je nog een stapje verder? Regel dan een bananenkostuum en ga verkleed als Bananen in Pyjama?s. Ken je ze nog van vroeger?


Ga vrolijk als regenboog: Lekker kleurrijk!

2. Hartenbreekster

Niks lief, zoetsappig en schattig. Jij gaat verkleed als de keiharde tante uit Alice in Wonderland: de hartenkoningin. Regel een oud basic jurkje en naai of plak hartenkaarten uit een oud kaartspel aan je jurkje vast. Teken hartjes op je wangen, benen, armen en waar je maar kunt bedenken. Toupeer je haar in hartvorm of schuif er leuke hartjesknipjes in. Zo kun jij de hele avond harten gaan breken!
 
3. Beauty en de Nerd
Samen met je vriend op pad dit jaar? Ga verkleed als beauty en de nerd. Extra leuk als je de rollen omdraait en hij de beauty is en jij de nerd: hilarisch! En om inspiratie op te doen kunnen jullie samen op de bank alle afleveringen van Beauty & the Geek terugkijken. Lekker om in de stemming te komen (en een goed excuus om eindeloos lang afleveringen te kijken zonder schuldgevoel).
 
4. Een bezig bijtje
Vrolijk, altijd positief en druk in de weer. Wil je toch een beetje sexy carnaval 2013 ingaan, dan is dit bijenkostuum voor jou de oplossing. Schattig en sexy tegelijk. En je kunt eindeloos veel combineren met zwarte, gele en gouden accessoires. Voor een verpletterende indruk (en een kleverige) neem je een potje honing mee en geef je iedereen die het verdient een lepeltje zoetigheid!


5. Breng geluk!

Als je op zoek bent naar de liefde kun je kiezen voor een kittig en kort pakje. Maar je breekt pas echt het ijs bij de mannen met een goede openingszin. En wat klinkt nou beter dan: ?Zal ik jou geluk brengen vanavond?? De tip: dompel je onder in een klavertje vier-kostuum. 'Groen moet je doen' is het motto. Ga helemaal los met klavertjes vier. Echte klavertjes, uitgeknipte of getekende : jij bent een lucky bastard in de kroeg!
 
6. Make-up is a girl's best friend
Wij vrouwen gebruiken dagelijks hier en daar een likje foundation, lippenstift en mascara. Wij houden ervan om ons lekker op te tutten en gaan liever niet zonder make-up de deur uit. Maar verkleed als een poederkwast? Het kan! Koop een zwarte pruik of toupeer je gehele kapsel omhoog. Trek een bruine of zwarte jumpsuit aan en teken er met witte textielstift ?mascara? of ?poederkwast? op. Koop nepwimpers en plak ze behalve op je ogen ook over je hele lichaam. Dit kun je ook doen als je als lipstick verkleed wilt. Regel dan een roze of rode pruik en breng het met dik ijzerdraad omhoog. Geel of goud pakje eronder en je kunt de hele nacht kusjes uitdelen!
 
7. Voor je vent
Heb je voor jezelf een prachtig kostuum op de kop getikt, staat je vent met lege handen. Als hij het echt niet meer weet, maak je gewoon een superheld van hem. En nee, Superman is te voorspelbaar. Ga voor Super Toby (de mannelijke handlanger van Mega Mindy)!


8. Meisjes van Verkade

Regel een geel rokje, bijpassend bloesje en een wit kraagje. Om op te vreten: het meisje van Verkade. De reclame was een tijdje terug razend populair op tv en een meisje dat koekjes verkoopt: die kun je toch niet negeren? Tip: neem een pak Verkade-koekjes mee en deel ze vrolijk uit die avond!
 
9. Boer(in) zoekt man
Een boerenoutfit heb je zo geregeld. Een blauwe overall, klompen en een pruik met twee blonde vlechtjes: hoppa, klaar ben je. Voeg wat Hollandse attributen toe en je bent een plattelandsplaatje. Een leuk extraatje voor je outfit is een houten bordje om je nek met de tekst: ?Boerin zoekt man?. En grote kans dat er met carnaval een paar hele leuke boeren rondlopen?
 
10. Venetiaans Carnaval
Ooit de film Casanova gekeken? Lekker hapje Heath Ledger speelt de hoofdrol in dit Venetiaans sprookje en in de film wordt er stevig carnaval gevierd. Op zijn Italiaans natuurlijk! Ga voor origineel en traditie en kleed je als een prinses uit Venetië met dit dit kleurrijke masker11. Rechterhand op rood!

Ben je niet vies van een beetje lichamelijk contact? Voor de daredevils onder ons: Twister! Ken je het nog? Het allerleukste spelletje van vroeger als je op een feestje was. Haal er één uit de kringloop of koop er eentje bij de speelgoedwinkel. Knip er een gat in voor je hoofd en doe hem aan. Van het bordje waar je aan kan draaien maak je een hoedje door er een elastiek aan vast te maken. Pas wel op: mannen kunnen handtastelijk worden. Zeker met een glaasje teveel op!
 
12. Super Mario
Deze gouwe ouwe mag je altijd uit de kast trekken: Super Mario. Hét spelletje waar wij vroeger uren verslaafd aan waren (en we ons echte gamers voelden). Dit loodgietersmannetje is te schattig voor worden en om te zoenen zo lief. Net zoals zijn broertje Luigi. Een leuk idee voor je vriend of gewoon lekker voor jezelf.


En hoe ga jij dit jaar verkleed met carnaval?