Vreemde Brabantse uitspraken: dit zijn ze!

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Aan Brabant hebben we heel wat te danken. Brabanders hebben de slimste regio ter wereld en Brabants is uitgeroepen tot het meest sexy dialect van Nederland. Maar sommige uitspraken blijven wel wat vreemd. Herken jij ze? Herken jij deze Brabantse uitspraken? 

Brabantse uitspraken

Lees ook:

"Aangereden"

Geen nood, hiermee bedoelt een Brabander niet dat hij door een auto is geschept. Wat hij wil zeggen is dat hij onderweg is naar de bestemming.

"Afgewerkt"

Brabanders zijn zo’n vijf keer in de week afgewerkt. Hiermee bedoelen ze niet dat ze naar een bordeel zijn geweest. Nee, wat ze bedoelen is dat ze klaar zijn met werken.

via GIPHY

"Onder een sport zitten"

Nee, in Brabant zit je niet op een sport. Daar zit je namelijk onder een sport.

"Ons mam"

Ons mam, ons pap, ons opa en ons oma. Oftewel: mijn moeder, mijn vader, mijn opa en mijn oma. Om het nog korter te maken, wordt er vaak nog 'smam' van gemaakt. Hendig ofnie?

via GIPHY

"Keigezellig"

“Kei is geen woord, een kei is een steen”, aldus iedereen boven de rivieren. Kei is voor Brabanders echter wat ‘vet’ is voor de rest van Nederland.

"Pakkendrager"

Spring maar achterop bij mij, achterop mijn fiets. Letterlijk. Want Brabanders gebruiken de term pakkendrager in plaats van bagagedrager.

via GIPHY

Houdoe, hè! Kende jij deze uitspraken?

Lees ook: