Dit zijn de beste apps om je menstruatie bij te houden

Sport & gezondheid door Maya Luz

Wil jij je nooit meer laten verrassen door je menstruatie? Dan is het gebruiken van een app erg handig. Hiermee kun je gemakkelijk je cyclus bijhouden. Dit zijn de beste menstruatie tracker apps om eens uit te proberen.

Lees ook: Dit is hoe normale vaginale afscheiding eruit hoort te zien en te ruiken

Menstruatie apps

Stardust

Stardust is de perfecte app voor de meiden die houden van astronomie. Deze app koppelt namelijk de fases van je cyclus aan de fases van de maan. De app heeft een mooi, cosmisch ontwerp en is gratis om te downloaden. Wel bevat de app verschillende extra functies voor gebruikers die een abonnement afsluiten. Deze app heeft als doel om jou te leren begrijpen hoe je hormonen jou beïnvloeden. Zo kun jij leren hoe je deze veranderingen in je lichaam in je voordeel kunt gebruiken. De app is verder makkelijk in gebruik en heeft alle functies die jij nodig hebt om je menstruatie op een effectieve manier bij te houden.

Clue

Clue is een veteraan als het op menstruatieapps aankomt. De app is gemaakt om zowel je menstruatie als je vruchtbaarheid in bij te houden. Je kunt in de app allerlei verschillende dingen aangeven die te maken kunnen hebben met jouw reproductieve gezondheid. Denk hierbij aan wanneer je seks hebt gehad, hoe je afscheiding eruit ziet en hoe je huid eraan toe is. De app ziet er overzichtelijk uit en is gratis om te downloaden. Wanneer je een abonnement afsluit krijg je ook toegang tot een makkelijke encyclopedie die jou allerlei verschillende gezondheidstermen uitlegt.

Flo

Met de Flo app kun je naast je menstruatie en vruchtbaarheid ook je zwangerschap bijhouden. Verder komen de functies van de app erg overeen met die van Clue. Het grote voordeel van Flo is dat je op deze app verschillende fora kunt vinden waarop je met andere gebruikers kunt praten over van alles en nog wat. Denk aan seks, je menstruatie, zwangerschap en allerlei andere dingen die te maken hebben met het vrouwelijk lichaam.

Eve

Met Eve kun je gemakkelijk je cyclus en je vruchtbaarheid bijhouden. Naast de standaardfuncties heeft deze app ook een forum waar gebruikers kunnen praten over kwesties rondom het vrouwelijk lichaam. Daarnaast kun je hier een tab vinden waarin er producten worden aanbevolen, van maandverband tot seksspeeltjes. Het enige jammere aan deze app is dat je een abonnement nodig hebt om 'm te gebruiken.

Clover

Voor een simpele maar effectieve optie is Clover een geweldige app. Ook hier kun je je cyclus en vruchtbaarheid bijhouden en je symptomen invullen. Deze app geeft je de mogelijkheid om een wachtwoord in te stellen, wat fijn kan zijn voor de privacy. Je kunt ook meldingen instellen om je te herinneren aan het begin je van menstruatie. Je kan de app ook synchroniseren met je Apple Gezondheid, top voor als je een Apple Watch draagt.