Met deze standjes verbrand je de meeste calorieën

Intiem door Anjali

Vijf dagen per week naar de sportschool? Dat is een manier om fit te blijven, maar wist je dat deze seksstandjes net zo goed werken als een work-out?

Seksstandjes als work-out

Stop dat sportschoolabonnement en duik onder de lakens: onderzoeken bewijzen dat seks net zo goed kan werken voor het verbranden van calorieën als een work-out. Daarnaast is seks ook een stuk leuker dan uren moeten hardlopen op een loopband. Deze seksposities helpen jou je calorieën te verbranden:

1. Spread Eagle

Deze positie kan zich in vele vormen aannemen: wel is belangrijk dat op z'n minst één persoon de benen wijd spreid, alsof je er mee weg zou kunnen vliegen. Meestal is dat de partner onderop, die de benen zo wijd mogelijk opendoet. Met deze positie verbrandt je gemiddeld een stuk of 139 calorieën, maar als je de bovenste persoon laat staan of de onderste persoon laat zitten kun je nog veel meer calorieën verbranden.

2. Knielende Kruiwagen

Je hebt hier gelukkig geen tuin- of bouwgereedschap voor nodig, maar zult wel een half uur lang als kruiwagen dienen om vervolgens ongeveer 147 calorieën te kunnne verbranden. Hoe de knielende kruiwagen moet? Jullie gaan eerst in doggy style-positie zitten, en vervolgens laat de voorste persoon zijn of haar benen optillen door de achterste persoon. Dit kost wat inspanning en kracht, dus wees goed voorbereid. Maar als het eenmaal lukt, kun je die calorieën er zo af tellen.

3. Butter Churner

Dit standje schijnt van alle standjes de ultieme oefening te zijn om calorieën te verbranden. Je verbrandt er namelijk in een half uur al snel 179 calorieën mee. Eén van jullie twee gaat op de rug liggen met de benen omhoog, terwijl de andere persoon eroverheen hurkt en van bovenaf naar binnen dringt. Na verloop van tijd wordt deze positie wle wat zwaar en het vergt wat lenigheid en precisie, maar het werkt wonderen voor vetverbranding.

4. Still Standing

Dat zachte bed is misschien heel fijn, maar na verloop van tijd kan het toch steeds saaier en veiliger aanvoelen. Om je seksleven iets om te gooien, en om wat calorieën te verbraden samen, kun je ook staand seks hebben. Doe het eens in de douche, tegen een tafel, in de keuken of zelfs op het balkon: de oplossingen zijn eindeloos, en je komt er vanzelf achter wat jullie nu precies samen leuk vinden. Bonus: met deze standjes verlies je ook nog eens 145 calorieën. Sportief en speels!