Dit is de beginnersgids voor het gebruiken van een vibrator

Intiem door Maya Luz

Stel, je hebt net voor het eerst een vibrator aangeschaft. Dat is op zichzelf al super spannend natuurlijk. Maar nu komt de volgende stap: je speeltje uitproberen. Dit is de ultieme beginnersgids voor het gebruiken van een vibrator.

Lees ook: Dit is hoe je glijmiddel het beste kunt gebruiken voor fijnere seks

Breng jezelf in de stemming

Voor het eerst een vibrator gebruiken is spannend. Hierdoor kan je een beetje gaan overdenken. Dit is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Zorg ervoor dat je kunt ontspannen. Neem bijvoorbeeld eerst een bad, zet wat muziek op, steek een kaars aan. Zodra je bent ontspannen kun je lekker onder je dekens kruipen. Maak er een echt me-time momentje van. Leg je telefoon even weg, zet hem op 'niet storen' en focus op jezelf.

Zorg ervoor dat je toy is opgeladen

De meest vreselijke ervaring tijdens het gebruiken van een vibrator is wanneer je bijna een hoogtepunt bereikt en je vibrator dan opeens uitvalt. De batterij goed opladen is dus een absolute must. Check of je speeltje batterijen nodig heeft of een snoertje heeft. Zodra deze genoeg stroom heeft kun je ermee aan de slag.

Neem je tijd

Masturberen kan zo lang duren als je zelf wil. Zeker als je het voor het eerst doet, is het fijn om gewoon lekker de tijd te nemen. Je bent nu waarschijnlijk ook wat langer bezig omdat je een beetje aan het experimenteren bent. Leg dus geen tijdsdruk op jezelf en neem lekker de tijd.

Verken je lichaam

Zelfs met de juiste tools kan het lastig zijn om jezelf genot te bezorgen als je niet weet wat je fijn vindt. Verken dus vooral je lichaam en ga op zoek naar sensaties die je fijn vindt. Dit is ook iets dat goed is om te doen voordat je een vibrator aanschaft. Hierdoor kun je veel makkelijker de juiste toy uitzoeken.

Experimenteer met de verschillende standen

Een vibrator heeft verschillende standen. Als je deze voor het eerst gebruikt is het dus een goed idee om deze allemaal even uit te proberen. Op deze manier kom je erachter welke standen jouw favorietjes zijn. Die kun je de volgende keer dan weer gelijk opzoeken.

Onthoud dat klaarkomen niet per se het doel is

Masturberen is fijn, en dat heeft niet alleen te maken met orgasmes. Als je een toy voor het eerst gebruikt, is het niet gek als het even duurt voordat je een hoogtepunt bereikt of dat het zelfs helemaal niet lukt. Onthoud dan ook dat het doel is dat je genot ervaart, een orgasme is een leuk extraatje.

Maak je vibrator goed schoon

Nadat je je nieuwe aanwinst hebt gebruikt, is het belangrijk dat je deze goed schoonmaakt. Op deze manier zorg je ervoor dat je deze langdurig kunt blijven gebruiken. Lees in de handleiding hoe je het speeltje het beste schoon kunt maken en investeer in speciale reinigingsproducten.Zo haal je het meeste uit je vibrator.