Fotografe in spé? Lees hier wat gouden tips!

Vrije tijd door Chiara

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Dat is ook de reden waarom we tegenwoordig allerlei leuke kiekjes sturen naar onze familie en vrienden. En natuurlijk waarom onze hele social media pagina’s vol staan met de leukste shots!

Een nieuw nichtje in de familie, een reis naar een adembenemende bestemming, een culinair gerecht voor je neus in een restaurant? ‘Klik, klik, klik.’ Tegenwoordig zijn we allemaal fotografen met onze smartphone inclusief supergoede camera.

En wat dacht je van al die fijne filters? Daardoor kunnen we lastige bewerkprogramma’s voor foto’s lekker links laten liggen! Maar ondanks het feit dat iedereen tegenwoordig geniaal is in het maken van de mooiste shots, wil jij stiekem toch net iets meer dan die 6 megapixels op je telefoon. Uiteindelijk kan jouw digitale rechterhand niet op tegen een echte professionele camera. Denk jij eraan om fotografe te worden? Of ben jij al begonnen met professionele kiekjes schieten? Wat dacht je dan van een handige digitale camera? Om jou een extra duwtje in de rug te geven, hebben wij alvast wat tips voor beginnende fotografen;

… Fotografeer veel. Ook hier geldt de regel ‘oefening baart kunst’.

… Volg een fotografie workshop of cursus, om de technieken onder de knie te krijgen.

… Maak foto’s van wat je leuk vindt, blijf bij jezelf! Leuke reacties ontvangen is leuk, maar fotograferen wat je zelf interessant vindt is nog leuker. Zo is de kans namelijk kleiner dat jij je interesse verliest in je nieuwe hobby.

… Ontwikkel je eigen stijl en probeer niet iemand anders zijn of haar werk te kopiëren. Jij witl toch geen copycat zijn?

… Maak je in het begin niet te druk over de techniek. Fietsen leer je toch ook door vallen en opstaan? Fotograferen leer je ook door het stap voor stap te ervaren.

… De duurste apparatuur betekent niet meteen de mooiste foto’s. Focus jezelf eerst op je fotografie en kijk dan pas welke apparatuur jou het beste kan helpen jouw creaties te verbeteren. Op www.cameratools.nl vind jij de mooiste camera’s!

Wat is de mooiste foto die jij ooit hebt gemaakt?