Dit is hoe je glijmiddel het beste kunt gebruiken voor fijnere seks

Intiem door Maya Luz

Tijdens de seks zijn er verschillende soorten hulpmiddelen die de ervaring voor jou en je partner een stuk fijner kunnen maken. Een van die hulpmiddelen is glijmiddel. Dit goedje kan de ervaring naar een hoger niveau tillen. Zo gebruik je het.

Lees ook: Weet je niet zeker of je ooit een orgasme hebt gehad? Zo kom je erachter

Kies de juiste soort

Glijmiddel heb je over het algemeen in drie verschillende soorten. Er bestaat glijmiddel op waterbasis, op basis van siliconen en op oliebasis. Glijmiddel op waterbasis is de meest veilige optie voor wanneer jij (of je partner) een gevoelige huid hebt. Daarnaast is het ook het makkelijkst om uit je lakens te krijgen en je kan het gebruiken in combinatie met seksspeeltjes en condooms. Glijmiddel op basis van siliconen is goed voor langdurig gebruik. Je hoeft niet steeds meer erbij te pakken als je deze vorm gebruikt. Het is ook niet makkelijk om weg te spoelen, hierdoor is het erg geschikt voor seks onder de douche. Producten op oliebasis zijn vergelijkbaar, maar deze kunnen niet gebruikt worden in combinatie met condooms. Houd hier dus rekening mee tijdens het kiezen van het juiste product.

Zo gebruik je glijmiddel in jouw voordeel

Glijmiddel kun je gebruiken tijdens allerlei verschillende seksuele handelingen. Je kunt het zelfs gebruiken tijdens het masturberen. Dit is de perfecte mogelijkheid om te experimenteren en erachter te komen wat jij fijn vindt. Tijdens het voorspel met een partner kun je glijmiddel gebruiken voor als je met je handen aan de slag gaat, maar ook voor orale handelingen. Het toevoegen van glijmiddel kan ervoor zorgen dat jouw handwerk van goed naar fantastisch gaat. Zeker bij een mannelijke partner kan het gebruik van glijmiddel ervoor zorgen dat het geven van een hand job leuk en lekker is. Gebruik hier meer product dan je denkt nodig te hebben. En doe het vooral ook op allebei je handen. Voor orale seks kan het erg leuk zijn om een glijmiddel uit te proberen met een smaakje. Dit kan de ervaring van de gever een stuk interessanter maken. Zorg er alleen wel voor dat de vagina goed wordt schoongemaakt achteraf om irritatie te voorkomen.

Voor penetratieve seks is glijmiddel af en toe echt een lifesaver. Zeker tijdens voorspel is het goed om hier gebruik van te maken. Droge vingers kunnen namelijk nogal onprettig aanvoelen. Als je weet dat penetratieve vaginale seks soms pijnlijk voor je is, raden we zeker aan om glijmiddel te betrekken bij de vrijpartij. Dit kan de ervaring een stuk fijner voor je maken. Breng het glijmiddel aan op wat er gepenetreerd wordt, maar ook op hetgeen dat gaat penetreren voor het fijnste gevoel. Tot slot is er nog anale seks. Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde, maar je anus maakt geen vocht aan zoals je vagina dat doet. Hierbij is een lubricant dus eigenlijk onmisbaar.