Mercurius retrograde zit er weer op: dit is hoe ieder sterrenbeeld de balans weer terug kan vinden

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

We hebben een tijdje in een Mercurius retrograde gezeten, maar hij is gelukkig afgelopen! We kunnen eindelijk opgelucht ademhalen. Dit is hoe ieder sterrenbeeld de balans weer terug kan vinden na de retrograde.

Lees ook: Deze sterrenbeelden hebben waarschijnlijk een break-up in 2024

Ram

Mercurius retrograde lijkt altijd een groot effect te hebben op de Ram. Het vult je leven met chaos en miscommunicaties. Hierdoor voel jij je constant geïrriteerd. Een goede manier om je balans terug te vinden is door je frustratie er even goed uit te gooien. Doe dit bijvoorbeeld door middel van een goede, zweterige work out.

Stier

Stieren komen een retrograde vaak goed door. Ook als iedereen om je heen in paniek is, blijf jij kalm. Ook al hoef je je balans niet echt terug te vinden, een Stier zegt nooit nee tegen een beetje extra verwennerij. Trakteer jezelf op een self care dagje.

Tweelingen

Tweelingen worden altijd het hardst getroffen door Mercurius retrograde. Jullie krijgen te maken met ieder mogelijk probleem tijdens deze periode. Voor Tweelingen is communicatie heel belangrijk. Dit werd tijdens de retrograde waarschijnlijk verstoord. Restoreer de balans door betekenisvolle gesprekken te hebben met je hechte vrienden.

Kreeft

Kreeften ervaren veel stress door de retrograde. Je bereidt je altijd voor op het ergste tijdens deze periode en dat is stresvol. Een spadagje is dus zeker op zijn plaats voor dit sterrenbeeld. Je kunt eindelijk weer ontspannen!

Leeuw

Leeuwen krijgen tijdens een Mercurius retrograde altijd te maken met vertragingen, relatieproblemen en miscommunicaties. Na deze weken van gedoe, kun je wel een creatieve uitlaatklep gebruiken. Een DIY avondje is wat jij nodig hebt om weer in balans te komen.

Maagd

Voor Maagden is Mercurius retrograde altijd zwaar. Om je leven weer op orde te krijgen moet je beginnen met een schone lei. Breng de balans terug door eens goed op te ruimen en spullen weg te doen die je niet meer gebruikt.

Weegschaal

Weegschalen zijn niks zonder balans. Om je balans terug te vinden na de retrograde kun je dit het beste doen door letterlijke, fysieke balans op te zoeken. Doe bijvoorbeeld aan yoga of meditatie. Wees ook niet bang om jezelf op de eerste plek te zetten. Zeg wat vaker nee tegen activiteiten waar je geen zin in hebt.

Schorpioen

Een Schorpioen kan goed omgaan met een retrograde. Ze gaan er gewoon in mee. Dit is een tijd om te reflecteren. Dit kost veel energie, dus na de retrograde moet je weer even opladen. Neem een lang bad of ga even wandelen in de natuur.

Boogschutter

Als het leven chaos was tijdens de retrograde, is het voor Boogschutters goed om even alles los te laten. Ga iets leuks doen en vergeet even de stress van het dagelijks leven. Sociaal zijn en lol hebben is essentieel.

Steenbok

Steenbokken houden ervan als alles volgens plan verloopt, maar tijdens Mercurius retrograde lijkt dit nooit het geval. Deze periode maakt dit sterrenbeeld helemaal gek. Om even te resetten is het goed om te focussen op plannen en het opstellen van doelen.

Waterman

Watermannen hebben een hekel aan Mercurius retrograde. Alle technologie werkt je tegen en dat vindt dit sterrenbeeld vreselijk. Om even bij te komen van de chaos is het goed om even een dagje te unpluggen. Ga even offline en geniet van de rust.

Vissen

Vissen worden ook altijd erg hard geraakt door de retrograde. Dit emotionele sterrenbeeld merkt meteen de verandering in de sfeer om hen heen. Om even bij te komen is het goed om je even een dagje af te zonderen. Leef even een dagje als kluizenaar.