Dit kunnen we leren van de Stier

Psyche & spiritualiteit door Zara

Het seizoen van de Stier is aangebroken. Elk jaar tussen 21 april en 20 mei komt de Stier tot z'n recht. Dit sterrenbeeld staat vooral bekend om zijn harde werk, toewijding en koppigheid. Wij zetten op een rij wat we kunnen leren van dit sterrenbeeld.

Een geweldige focus

De Stier is echt een harde werker. Als ze eenmaal goed op hun plek en werkveld zitten, weten ze precies wat ze doen. En ze zijn er uitblinkend in ook. Dit sterrenbeeld is op het werkveld zowel doelgericht als resultaatgericht. In tegenstelling tot andere sterrenbeelden, is de Stier niet snel afgeleid en gaan ze recht op hun doelen af, dag in dag uit. Vanwege hun goede focus zijn ze erg succesvol en krijgen ze veel gedaan.

Betrouwbaar en loyaal 

Een Stier is ontzettend betrouwbaar en loyaal, vooral als het gaat om hun goede vriendenkring en familie. Waar je hun hulp ook bij nodig hebt, ze staan zonder twijfel direct voor je klaar om je te helpen. Zelfs als ze er zelf niet helemaal goed in zijn - al zullen ze het nooit aan je toegeven.

Lees ook: Dit kunnen we leren van de Ram

Rationaliteit

Soms is het lastig om in emotionele situaties ethisch te blijven handelen. De Stier is juist erg rationeel, en ziet het grotere geheel van een conflict of lastige situatie. Als je zelf door het bomen het bos niet meer ziet, is het dus een verstandige keuze om rationeel advies te vragen aan de Stier. Let er wel op dat je voorbereid bent op de Stier zijn eerlijkheid.

Geef je grenzen aan 

Hoewel de Stier niet altijd punten scoort met zijn koppigheid, is er wel iets wat we hierbij van ze kunnen leren: het aangeven van grenzen. Dit sterrenbeeld is niet van plan om iets te doen wat ze niet willen doen. Dit kan liggen aan de waarde die zij hechten aan een consistent ritme. Ze houden van voorspelbaarheid en blijven veel in hun eigen dagelijkse routines. Als ze het ergens mee oneens zijn, krijg je dat zeker van de Stier te horen. En dat is iets wat respectabel is, zeker omdat je jezelf vaker op de eerste plaats mag zetten.