Wat betekent een zwangerschapsdroom?

Psyche & spiritualiteit door Linde

Heb jij weleens zwangerschapsdroom gehad? Blijkbaar komt dit best veel voor. Veel vrouwen en meisjes delen op TikTok hun reacties op zo’n droom. Vaak huilen ze of zijn ze in de war over waarom ze hierover dromen. Hoe komt het dat je soms droomt over zwanger zijn? Wil je dit weten, lees dan zeker verder want dit zijn de mogelijke redenen dat jij droomt over zwanger zijn.

Lees ook: De betekenis van de 6 meest voorkomende dromen

Kinderwens en zwangerschapsdroom

Ben jij op het punt in je leven dat je klaar bent om kinderen te krijgen of denk je er veel over na? Als je een kinderwens hebt of binnenkort kinderen wil, is het niet gek om een zwangerschapsdroom te hebben. Wanneer je vaak aan zwanger zijn of kinderen krijgen denkt, droom je er namelijk misschien ook wel over volgens Rafael Pelayo, MD, klinisch professor in de psychiatrie en gedragswetenschappen. Niet gek, want mensen dromen namelijk vaak over wat in hun leven speelt.

Angst voor zwangerschap

Wil jij juist helemaal geen kinderen? Een droom over zwangerschap komt soms ook door het tegenovergestelde van een kinderwens. Als je bang bent voor een zwangerschap of kinderen krijgen droom je hier misschien over. Van stress of angst krijg je weleens nachtmerries, dit gebeurt ook door negatieve gedachten aan een zwangerschap en kinderen krijgen.

Innerlijke ontwikkeling

Een zwangerschapsdroom heeft niet altijd per se met zwangerschap te maken. Jouw droom over zwangerschap is misschien wel een metafoor voor iets creatiefs. Wanneer je met een creatief project bezig bent en je in dit proces zit, komt jouw droom over zwangerschap misschien hierdoor. Het project is dan de ‘baby’ in je buik die aan het ontwikkelen is. Een zwangerschapsdroom betekent soms ook dat jijzelf aan het ontwikkelen bent. Misschien stap je wel een nieuwe levensfase in, je begint bijvoorbeeld een nieuwe baan of gaat op jezelf wonen. Als je niet over zwangerschap nadenkt, maar hier wel over droomt, is dit misschien wel de reden.

Angst voor verantwoordelijkheid

Bij een nieuwe levensfase hoort nieuwe verantwoordelijkheid. Ben je hier niet klaar voor? Dan droom je misschien wel over zwangerschap in de vorm van een nachtmerrie. Dit is omdat je bang bent voor deze nieuwe verantwoordelijkheid. Jouw zwangerschapsdroom is hier dan een metafoor voor.

Dromen dat je vriendinnen zwanger zijn

Droom je niet over een eigen zwangerschap, maar juist dat je vriendinnen zwanger zijn? Misschien heb je dan het gevoel of de angst dat jullie uit elkaar groeien. Je vriendin is zich misschien aan het ontwikkelen en dit weerspiegelt zich als zwangerschap in je droom.

Bron: cosmopolitain.com jan- magazine.nl heldergroen.nl Beeld: stockphoto.com