Dries Roelvink kraakt Joost Klein af: "Dit heeft niks met zingen te maken!"

Celebs door Zita

We weten inmiddels allemaal dat Joost Klein Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival. De één is een lover van het nummer Europapa, de ander een hater. Iemand bij wie het nummer absoluut niet in de smaak valt, is bij Dries Roelvink. Hij kraakt het nummer af en ziet liever zichzelf op het podium staan.

Lees ook: Zien: publiek in Estland gaat helemaal los op Europapa van Joost Klein

Dries Roelvink over Joost Klein

Veel artiest dromen ervan om hun land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Zo ook zanger Dries Roelvink. Het is al jarenlang zijn droom om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Hij snapt er dan ook helemaal niks van dat de keuze dit jaar op Joost Klein is gevallen. Hij sneert op Instagram: “Dit heeft niets meer te maken met zingen!”

Hoe Dries hier ineens bij kwam? Hij vloog voor een trips naar Rome om daar een paar dagen te ontspannen. Hij schrijft op Instagram: “Voor mij roept dit tripje mooie herinneringen op aan de clip opname die we twee jaar geleden in Rome maakte voor mijn inzending aan het Eurovisiesongfestival. Het resultaat was overweldigend maar ons liedje werd niet gekozen. Dit jaar gaat Joost Klein ons land vertegenwoordigen met Europapa. Ik wens hem natuurlijk veel succes maar met zingen heeft dit nummer totaal niets meer te maken.”

De tekst gaat verder onder de Instagram-post

Meer op Instagram

Afwijzing

Het lijk erop dat Dries nog steeds baalt dat hij twee jaar geleden zelf is afgewezen voor het Songfestival. Destijds vertelde hij aan De Telegraaf dat ze een Engelstalige ballad bet een Italiaans tintje erin hadden geschreven. Ze dachten meteen: dit moet de inzending zijn. “Het was erg mooi geworden, met veel mooie muzikanten,” vertelt Dries. Dries had het al helemaal uitgedacht. Hij zou een prachtig Italiaans maatpak aantrekken en misschien ook een hoed. “En dan kwam ik op, hang ik die hoed aan de kapstok en dan staat daar een statief en begin ik dat liedje te zingen. Echt gewoon een personality die een mooi liedje doet. Een beetje ouderwets, maar dat was mijn droom.” Jammer genoeg voor Dries, werd hij afgewezen en gaat Joost Klein nu toch echt Nederland vertegenwoordigen.

Lees ook: Bezoekers helemaal lyrisch door liveoptreden Joost Klein in 013 (mét Europapa): "rollercoaster"