Zien: publiek in Estland gaat helemaal los op Europapa van Joost Klein

Media door Zita

“Europapa, europapa”. Het zit in ons hoofd en het komt er voorlopig niet meer uit. Niet alleen in Nederland staat het Songfestivalnummer van Joost Klein op repeat, ook in andere landen van Europa wordt het nummer veel gedraaid. Zo ook in een club in Estland, waar het publiek helemaal losgaat op dit nummer.

Europapa van Joost Klein

De meningen over het Songfestivalnummer van Joost Klein waren in het begin erg verdeeld. De één kon het nummer niet uitstaan, de ander draait het de hele dag door. Ook zien we op TikTok veel mensen die door verschillende fases heengaan: de eerste keer luisteren, verschrikkelijk. Tweede keer luisteren, best een lekker deuntje en na de derde keer niet meer kunnen stoppen met luisteren. Niet alleen in Nederland zijn mensen enthousiast over het nummer. In een club in Estland werd (een remix van) Europapa gedraaid. Joost Klein filmde in zijn story op Instagram het publiek en op het filmpje is te zien dat iedereen helemaal losgaat.

Liveoptreden

Afgelopen donderdag trad Joost op in 013 Tilburg. De Friese zanger song hier ook het nummer Europapa. Hier ontving hij ontzettend veel positieve reacties op en dat snappen wij wel! Niet alleen de bezoekers van het optreden zelf, maar ook op social media, waar wat beelden rondgingen van dit optreden, zien we veel positieve reacties.

Winnen?

Toen Europapa werd gepubliceerd, kwam Nederland op de 21e plek te staan bij de wedkantoren. Inmiddels hebben steeds meer mensen vertrouwen in Joost en denken ze dat hij het Eurovisiesongfestival gaat winnen. Hij is in de afgelopen twee weken namelijk gestegen naar de top 5 van de 37 landen die deelnemen. De videoclip is dan ook 12 miljoen keer bekeken op YouTube. Wow!

Lees ook: Veel positieve reacties op liedje van Joost Klein voor songfestival: "beuker van een inzending"