Duncan Laurence wil graag songfestival presenteren als Joost Klein wint: "zou dat te gek vinden"

Celebs door Jennifer

Momenteel is iedereen in de ban van het songfestival. 'Onze' Joost Klein gooit met zijn liedje Europapa namelijk nu al hoge ogen bij de bookmakers van het Eurovisie Songfestival. Er wordt zelfs over eventuele winst gepraat. Zo biedt oud-winnaar Duncan Laurence zich alvast aan als presentator, mocht het songfestival naar Nederland komen.

Duncan Laurence wil songfestival presenteren

Het Eurovisie Songfestival is pas in mei, maar nu al wordt er veel over gepraat. Langzaamaan worden alle inzendingen bekendgemaakt van de deelnemende landen. Eerder werd ook het liedje van Nederland gereleaset in het tv-programma van Arjen Lubach en in ons land was de meerderheid meteen enthousiast. Al werd daarvoor ook veel gejuicht om de 26-jarige Joost Klein, die dus voor Nederland naar het songfestival gaat. Nadat we in 2019, na 44 jaar, eindelijk weer het songfestival wonnen met Duncan Laurence, werd het even wat minder. Maar nu lijkt de winkans voor Nederland weer groot dankzij het energieke, happy hardcore nummer van Joost. Europapa blijkt een radiohit en heeft veel potentie voor de winst.

De grote winkans zorgt ervoor dat we zelfs over een finaleplek durven te praten. Of nog beter: over de daadwerkelijke winst. Zo zegt oud-winnaar Duncan op de rode loper van de Edisons, dat hij best het songfestival wil presenteren. "Ik meld me hierbij aan," vertelt Duncan tegen het ANP. Hij zou het "te gek" vinden om één van de presentatoren te worden tijdens een eventueel songfestival in Nederland. "Ik bedoel: als we dan dat Engels van mij een keer goed kunnen gebruiken, Nederlandse media, dan is het wel bij het songfestival!" grapt hij nog. Hierbij haakt hij in op de media, die schrijft dat Duncan alleen nog maar Engels zou willen praten. Al is dat blijkbaar niet de enige taal, die hij spreekt. "Ik kan ook een woordje Frans," voegt hij toe. "Dus ik meld me aan."

Joost Klein in top 10

Natuurlijk is het nog even afwachten of Joost überhaupt het songfestival wint. Maar zoals gezegd is de winkans groot, als we de bookmakers moeten geloven. Volgens de statistieken op EurovisionWorld.com staat Joost momenteel namelijk ver in de top 10, om precies te zijn op plek 6. OMG! Sinds de release van zijn liedje Europapa is hij enorm gestegen in de ranking. En nog steeds zijn niet alle nummers bekendgemaakt. Hij kan dus nog zeker stijgen.

Duncan is overigens zelf ook enthousiast over Joost. "Ik houd van eigenheid en authenticiteit. In welke vorm dat dan ook is, dat waardeer ik gewoon," vertelt hij. Daarnaast denkt hij dat het meehelpt, dat Joost goed met de media kan omgaan. "Dat gaat heel erg in zijn voordeel werken," aldus Duncan. Wat hem betreft heeft Joost "alle zeilen mee". We zijn benieuwd!

Lees ook: Veel positieve reacties op liedje van Joost Klein voor songfestival: "beuker van een inzending"