Echte Meisjes-ster Louisa Janssen deelt stukje van inzending na verlies voorronde Eurovisie Songfestival

Celebs door Jennifer

De voorbereidingen voor het Eurovisie Songfestival kunnen weer beginnen, want de inzending van Nederland is bekend. Volgend jaar vertegenwoordigt muzikant Joost Klein ons kleine landje in het Zweedse Malmö. Dit tot teleurstelling van in ieder geval Echte Meisjes-ster Louisa Janssen, die zelf ook graag had gewild. Uit enthousiasme deelt ze op Instagram wel een stukje van haar inzending en haar volgers reageren lovend!

Louisa Janssen deelt stukje van inzending Songfestival

Het verlies van Mia & Dion tijdens het Eurovisie Songfestival van vorig jaar zit waarschijnlijk nog goed in het geheugen. Niet per se door het verlies, maar vooral door het volgens velen ongeschikte zangduo. Al verschillen de meningen hier wel over. Hoe dan ook werd het de selectiecommissie iets moeilijker gemaakt. Ze moesten nóg kritischer kijken naar de volgende inzending van het Songfestival. En dat is Echte Meisjes-ster Louisa Janssen in ieder geval niet geworden. Dit tot teleurstelling van de realityster, die net als 599 andere artiesten graag had gewild.

Ze maakt wel een serieuze kans, want haar stem is zeker niet slecht. En ook haar inzending blijkt Songfestival-waardig, horen we nu op haar Instagram. Daar post ze namelijk wél een stukje van haar inzending en haar volgers reageren vol lof. "Wat een tof liedje," complimenteert zangeres Samantha Steenwijk de realityster, terwijl een ander schrijft: "Hoe is het mogelijk dat jij niet bent gekozen, prachtig nummer en stem. Wow."

Ondanks het verlies van de voorronde is Louisa haar strijdlust niet verloren. Zo wilt ze het volgend jaar weer proberen, schrijft ze. Hieronder kun je het stukje van Louisa's inzending voor het Songfestival beluisteren:

Meer op Instagram

Joost Klein naar Eurovisie Songfestival

Helaas voor Louisa en haar volgers is zij dus niet gekozen door de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival. Daarnaast zijn ook zangeres Numidia, Ilse DeLange en Karsu het niet geworden, die werden genoemd door de populaire radiozender 538. Wie vertegenwoordigt Nederland dan wél op het Eurovisie Songfestival in Malmö? Nou, niemand minder dan de 26-jarige muzikant Joost Klein uit Friesland! Wacht, wie? De naam klinkt misschien niet heel bekend bij iedereen, maar hij blijkt toch aardig populair. Zo stond Joost afgelopen zomer op de main stage van Lowlands, op Pinkpop én waren zijn twee concerten in AFAS Live uitverkocht. Daarnaast hebben 25.000 luisteraars van NPO 3FM een petitie ondertekend om Joost naar het Songfestival te krijgen. Een grote droom van Joost, die nu dus uitkomt. Wow! Al heeft deze petitie volgens de selectiecommissie "nul invloed" gehad op de keuze.

Volgens Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de selectiecommissie, heeft Joost zijn inzending onder meer de meeste "hitpotentie". Daarnaast denken ze dat de creatieve Joost een "geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast". Volgens Twan hoor je in zijn songfestivalliedje Joost zijn "bekende combinatie van feest en nostalgie"

"Droom die uitkomt"

Zoals gezegd is het voor Joost "een droom die uitkomt". Hij zegt dat hij "alles eraan zal doen om het beste resultaat te behalen". Zijn songfestivalinzending wordt op een later moment bekendgemaakt. De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival is vervolgens op dinsdag 7 mei 2024, waarna de tweede halve finale volgt op donderdag 9 mei 2024. Daarna vindt de grote finale plaats op zaterdag 11 mei 2024.

Lees ook: Anouk wilde eigenlijk liedje insturen voor Eurovisie Songfestival: "maar kon release album niet uitstellen"