Anouk wilde eigenlijk liedje insturen voor Eurovisie Songfestival: "maar kon release album niet uitstellen"

Celebs door Jennifer

Ooit was zij degene die zorgde voor een verandering bij het Eurovisie Songfestival. Dankzij zangeres Anouk haar deelname met Birds kwamen we namelijk na negen jaar weer in de finale terecht. Ook deden vervolgens artiesten als Duncan Laurence mee, waardoor we zelfs na jaren het songfestival wonnen. En nu wilde Anouk zelf weer meedoen in 2024, alleen ging dat helaas niet door vanwege haar eigen albumrelease. Bummer, want ze vond het album wel érg geschikt.

Anouk opnieuw naar Eurovisie Songfestival?

De deelname van Anouk aan het Eurovisie Songfestival in 2013 was vrij bijzonder. Ooit begon de zangeres in het rockgenre met nummers als Nobody's Wife en Girl, maar inmiddels zingt ze meer singer-songwriterliedjes met diepgaandere teksten. Ze deed toen ook mee aan het songfestival met het nummer Birds, wat een heel ander liedje was dan dat van haar voorgangers. Vorig jaar bracht ze het album Trails of Fails uit vol rustige, Engelstalige nummers. Dit jaar borduurt ze verder op de Engelse popliedjes met de release van haar nieuwe album Deena & Jim. Een album wat volgens haar ook vol liedjes staan, die weer perfect zijn voor het Eurovisie Songfestival. Eigenlijk wilde ze ook een nummer insturen als inzending voor deelname aan het songfestival van 2024, zo vertelt Anouk tegen NU.nl. "Ik vind deze plaat zo te gek en zo groots," zegt ze in het interview. "Ik was niet van plan het Songfestival ooit nog een keer te doen, maar met deze muziek wilde ik het wel."

Niet in 2024 door release album

Alleen ging de deelname uiteindelijk toch niet door, doordat het niet uitkwam met de albumrelease van Anouk. Als ze mee wilde doen aan het songfestival in 2024, moest ze tot en met december wachten op de beslissing van de selectiecommissie. Ze hebben dit jaar namelijk nogal veel aanmeldingen binnengekregen. Helaas kon de zangeres hier echter niet de release van haar album Deena & Jim voor uitstellen. "Ik kon niet bij mijn platenmaatschappij aankomen en op het laatste moment zeggen: sorry, het wordt toch pas maart," vertelt ze. Al vindt ze het zeker jammer: "Het was wel een mooi moment geweest."

Zoals gezegd heeft Anouk dus al eens meegedaan aan het songfestival. Destijds was ze de eerste Nederlandse deelnemer in negen jaar tijd, die weer de finale haalde van het songfestival. Ze kwam zelfs nog nét in de top tien terecht op plekje negen.

Lees ook: Zo hebben Anouk en haar Dominique elkaar leren kennen