Helaas: Mia & Dion niet door naar finale Eurovisie Songfestival (maar deze Nederlander wél)

Media door Jennifer

Grote kans dat je gisteren ook naar de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival hebt gekeken. Ruim 2,1 miljoen mensen zaten gisteren namelijk voor de buis en zagen onder meer Kroatische mannen met snorren in wit ondergoed en een goede danseres uit Israël. Helaas zagen we later ook de Nederlandse Mia Nicolai & Dion Cooper stranden. Zij zijn niet door naar de finale, maar déze Nederlander shinet nog wel op het podium komende zaterdag.

Mia & Dion niet in finale songfestival

Nadat Songfestival-duo Mia & Dion een hoop kritiek over zich heen kregen na hun eerste liveoptredens, verliepen de repetities voor het songfestival gelukkig wel goed. Het leek een goed teken voor de eerste halve finale en we kregen met z'n allen weer hoop voor een goede uitkomst. Gisteravond was het eindelijk zo ver en stonden Mia & Dion op het podium in de eerste halve finale. Hoewel het optreden prima is verlopen, blijken hun concurrenten uiteindelijk toch sterker. Het lukt de Nederlandse inzending niet om zich te kwalificeren voor de grote finale van het Eurovisie Songfestival op zaterdag.

Eerste reactie Mia & Dion na halve finale

In hun eerste reactie aan de pers zegt Dion wel "super dankbaar" te zijn, dat ze net samen drie minuten mochten optreden op zo'n groot podium. "Dat is echt heel erg magisch," voegt hij toe. Daarnaast voelt Mia zich nog een winnaar. "We hebben echt álles gegeven, dat kan ik je zeker zeggen," zegt Mia lachend.

Natuurlijk is het ook jammer, vinden Mia & Dion allebei. Zo vertelt Dion: "We wilden er zo graag bij zitten. Het is gewoon heel erg balen, omdat we een hele crazy rit hebben gehad met z'n tweeën en heel veel obstakels hebben mogen overwinnen." Het duo is erg lief naar elkaar, vooral als Mia het heeft over hoe ze vertrouwen heeft in haar toekomst. "En ik heb ook heel veel vertrouwen in jou," zegt ze dan tegen Dion. Ah!

Finse inzending songfestival

Ondanks dat Nederland dus niet officieel in de finale van het Eurovisie Songfestival staat, kunnen we wel nog een Nederlander supporten. Waarschijnlijk is de inzending van Finland je wel opgevallen als kijker. Het was een bombastisch optreden, waarbij de zanger zeker ieders woonkamer binnendreunde. De reacties op de Finse inzending zijn overigens wisselend. Zo hebben ze een hoop fans, die reageren met goede reacties. Al ontstaan er ook een aantal memes door het opvallende optreden.

Danser Jesse Wijnans

Hoe dan ook is Finland wel een inzending, die we in de gaten kunnen houden. Zoals gezegd staan zij dus wel op het podium in de finale en daarmee ook de Nederlandse danser (ja, écht!) Jesse Wijnans. Op Instagram bedankt hij onder andere de choreograaf, waarmee hij al sinds 2018 samenwerkt. "Ik kan je niet genoeg bedanken voor alle geweldige en gekke dingen, die we samen hebben gedaan," schrijft hij. "From being a Sailor Boy to a brown bear."

Houd de Nederlandse vlaggetjes dus nog even bij de hand voor komende zaterdag. Op zaterdag 13 mei is de finale van het Eurovisie Songfestival om 21.00 uur bij NPO1.

Lees ook: Songfestival-duo Mia & Dion over valse optredens: "het is minder goed gegaan dan we zelf hadden gewild"