Songfestival-duo Mia & Dion over valse optredens: "het is minder goed gegaan dan we zelf hadden gewild"

Media door Jennifer

Na de twee teleurstellende optredens van ons Eurovisie Songfestival-duo Mia Nicolai & Dion Cooper, lijken de vele douze points voorlopig ver weg. Het duo kreeg de afgelopen dagen een hoop kritiek over zich heen. Geen wonder dat ze even in de luwte verdwenen, maar nu reageren ze dan toch - in de podcast 'Songfestival Troubadours' - op de terechte kritiek.

Mia & Dion reageren op kritiek valse optredens

Het nieuws kan niemand zijn ontgaan, want in de media gaat het er continu over. Op dit moment heeft het Songfestival-duo Mia & Dion er twee live-optredens op zitten in Madrid en Amsterdam, maar helaas ging het bij beide optredens - op z'n zachtst gezegd - niet goed. Het duo is duidelijk nog niet genoeg voorbereid op het grote muziekspektakel, dat begint op dinsdag 9 mei. Dit zagen (en hoorden vooral) de meeste mensen al, maar ook Mia & Dion zien dit zelf in.

In de podcast 'Songfestival Troubadours' reageren ze op alle kritiek op hun valse optredens. Ze geven onder meer toe, dat het niet goed was. "We gaan niet liegen," begint Mia. "We hebben het teruggekeken en gehoord en we snappen dat het niet overkwam zoals we zelf hadden gehoopt." Toch houdt alle kritiek en de valse start het duo niet tegen. In de podcast zegt Mia direct vol zekerheid "we gaan door", als hen wordt gevraagd hoe ze terugkijken op het optreden in Madrid.

Songfestivalact vervangen: kan dat überhaupt?

Het zal een teleurstelling zijn voor de tegenstanders van Mia & Dion, maar een songfestivalact vervangen gaat überhaupt niet zomaar. Dan moet er écht iets ergs gebeuren, zoals een ernstige ziekte of overlijden van de persoon in kwestie. Of ze moeten plagiaat plegen, maar zelfs dan is het blijkbaar nog steeds niet makkelijk, zo vertelt Songfestival-bestuurslid Sietse Bakker aan NU.nl

Het is hartstikke begrijpelijk, dat Mia & Dion doorgaan met hun voorbereiding voor het Eurovisie Songfestival 2023 in Liverpool. De keuze om zomaar te stoppen met zoiets groots is echt niet makkelijk. Hoewel ze misschien nog niet veel voorbereidingen hebben getroffen op het live-optreden, is er al genoeg aan voorafgegaan. Dat geef je niet zomaar op, zegt ook Sietse tegen NU.nl.

Mia & Dion nog steeds naar songfestival

In de podcast vertelt Mia over de pech die ze hadden met hun in-ears en de techniek. Daarnaast hadden ze weinig tijd om zich voor te bereiden door het hele circus eromheen. Ze vertelt: "Het is minder goed gegaan dan we zelf hadden gewild." Desondanks blijven ze positief. "Dat laten we gaan," gaat Mia verder. "We gaan lekker door, zoiets kan gebeuren!" Bij de bookmakers zijn ze inmiddels ook ietsje gestegen van plek 16 naar 14, al kijken Mia & Dion hier eigenlijk weinig naar. Dion vertelt daarover: "We weten dat het niet zo heel veel zegt. Even als voorbeeld Ilse & Waylon: zij stonden op plek 17 en werden uiteindelijk tweede." Nou, we gaan het meemaken!

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar het hele interview, luister dan hieronder de podcast:

Lees ook: 'Horrormanager' reageert op oud-songfestivaldeelnemer Joan Franka: "Joan verdraait de feiten"