Deze buitensporten zijn heerlijk om te doen in de lente

Sport & gezondheid door Anne-Fleur

De lente is weer begonnen en daarom zijn we het liefst zoveel mogelijk buiten. Fijn in de zon met fluitende vogeltjes om ons heen... Wat wil je nog meer? De lente is daarnaast ook het perfecte seizoen om lekker buitensporten te beoefenen. Inspiratie nodig? Dit zijn de heerlijkste sporten om buiten te doen.

Lees ook: Onderzoek bewijst: samen sporten is goed voor je relatie

Sporten om buiten te doen

Al deze sporten kun je natuurlijk ook in de winter doen, maar de lente is toch wel het perfecte seizoen hiervoor. In de heerlijke lentezon krijg je misschien ook nog een lekker kleurtje en natuurlijk je much needed portie vitamine D. Let's go!

Tennis

Klaar voor een gezellig potje tennis? Deze balsport is een super effectieve sport om een uurtje/anderhalf uur te beoefenen voor een geslaagde workout. Dit hoeft helemaal niet op een professioneel level te zijn, het kan ook gewoon met vrienden of je partner. Je verbrandt er een hoop calorieën mee én het is hartstikke leuk.

Hardlopen

Ook een rondje hardlopen is een leuke sport om te beoefenen in de lente. Je hebt geen dikke sokken, jas en muts meer nodig, want: de zon en hoge temperaturen. Kun je nog geen honderd meter rennen? Niet getreurd! Het is de perfecte gelegenheid om je conditie vanaf de grond op te bouwen. Tegen de zomer kun je zo een paar kilometer achter elkaar rennen. Hoe leuk?

Mountainbiken of fietsen

Wie denkt dat deze sport meer voor mannen is; think again. Mountainbiken of fietsen in general is helemaal hot en happening deze lente. Het is een stoere sport die misschien wat meer uit je comfort zone is, maar dat maakt het niet minder leuk! Je verbrandt er heel wat calorieën mee zonder dat je het doorhebt. Gaaf!

Lange wandelingen maken

Ja, wandelen is óók een workout en misschien wel een van de meest effectieve sporten die er bestaan. Waar je in de winter al snel stopt na een blokje om, kun je in de lente letterlijk je grenzen verleggen en heerlijke lange wandelingen maken. Doe je dit elke dag tenminste een half uur, dan kun je dit echt als een workout zien. You're gonna be snatched. Daarnaast is wandelen ook supergezellig om met je hond, familie of vriendinnen te doen.

Skeeleren

Heb jij nog een paar skeelers achter in je kast liggen? Tijd om ze af te stoffen, want deze lente gaan we skeeleren! Deze sport houd je lang vol én verbrandt veel calorietjes. Ook is het geweldig om je benen en billen te trainen, maar dan op een écht leuke manier. Met wie ga jij?