Onderzoek bewijst: samen sporten is goed voor je relatie

Sport & gezondheid door Anne-Fleur

Ooit erover getwijfeld om samen met je partner te gaan sporten? Beschouw dit artikel dan als een heus teken van het universum, want uit onderzoek is gebleken dat samen sporten goed is voor je relatie. Ja, echt! Het wordt tijd dat jullie je weer eens even helemaal in het zweet gaan werken voor mekander. Letterlijk.

Lees ook: Voor deze sportoefeningen hoef je niet je huis uit

Samen sporten is goed voor je relatie

Een onderzoek van David Loyd bewijst dat samen een workout doen zorgt voor een betere emotionele connectie. Je bent namelijk niet alleen voor je eigen individu goed bezig, maar het is iets wat je samen onderneemt. Volgens Loyd hebben koppels die samen sporten meer kans op een langere relatie samen.

Redenen om samen te sporten

Nog niet helemaal overtuigd om samen met je lief een flinke work out te gaan doen? We hebben een aantal redenen voor je op een rij gezet, waardoor je hopelijk overstag gaat. It's fun!

Quality time

Quality time met je lover is soms lastig te plannen. Jij hebt een druk leven, maar jouw partner waarschijnlijk ook. Om twee vliegen in één klap te slaan, kun je lichaamsbeweging combineren met afspreken met je lief. Zo wordt het sporten iets waar je naar uit gaat kijken (geen excuses meer) en kun je lekker grappen en grollen met je partner. Daarnaast weten we ook dat beweging zorgt voor het vrijkomen van dopamine, wat weer een positieve sfeer brengt.

Samen doelen stellen

Fit blijven en bewegen zou voor iedereen een prioriteit moeten zijn. Als jij en je partner elkaar willen helpen jullie fitnessdoelen te bereiken dan heb je meer kans dat ze waarkomen ook. Je wil natuurlijk het allerbeste voor jouw lover. Samen doelen stellen zorgt voor meer verbondenheid. En dat is uiteindelijk toch alles wat je wil?

Verliefder

Voor veel mensen draait het in een relatie om helemaal jezelf kunnen zijn, toch? In spelvorm komt jouw inner child vaak naar boven, waardoor je precies laat zien wie jij bent. Als je samen sport en samen loopt te ginnegappen, dan lijken jullie wel een stel kinderen dat zóveel plezier heeft en zó verliefd is op elkaar. Wat een heerlijk gevoel! Door samen iets actiefs te ondernemen worden jullie weer helemaal opnieuw verliefd op elkaar. Als dat niet genoeg reden is...