Voor deze sportoefeningen hoef je niet je huis uit

Sport & gezondheid door Britt

Geen tijd of geld om te gaan sporten in de sportschool of bij een sportverenging? Er zijn genoeg sportoefeningen die jij thuis doet en waardoor je dus niet je huis uit hoeft. Welke workouts dat zijn, dat lees je hier.

Lees meer: Wat is beter: twee keer per week of elke dag sporten?

Hoelahoepen

Hoelahoepen deed je vast als kind, maar wist je dat dit een perfecte workout is voor thuis? Een fitness hoelahoep bezit over gewichten. Zet een leuk muziekje aan of je favoriete serie en hoelahoepen maar. Je traint je core spieren en het is een flinke cardio workout. Als je elke dag 20 minuten aan het hoelahoepen bent, zie na een maand al verschil. Hoep eerst 10 minuten naar de ene kant en daarna 10 minuten naar de andere kant voor het mooiste resultaat.

 

Dance workouts

Je wordt fit en verbrandt calorieën tijdens een gezellige dans workout. Hoe fijn is dat? Op YouTube staan ontzettend veel verschillende workout video’s waarin ook wordt gedanst. ‘Grow with Jo’ post verschillende video’s met muziek van verschillende artiesten. Na een kwartier dansen en zweten heb je een heerlijke workout erop zitten. Kies jouw favoriete artiest uit en ga los.

 

HIIT workout

HIIT workout is razend populair. HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Een intensieve workout van tussen de 20 en 60 minuten waarbij intensieve oefeningen afwisselen met korte rustpauzes. Met een HIIT workout word je zeker weten fit en dat gewoon bij jou in de woonkamer. YouTube staat vol met verschillende soorten HIIT video’s. Bouw het rustig op en voor je het weet is jouw conditie top.

 

Touwspringen

Ga net als de bokser touwtje springen. Volgens experts staat tien minuten van deze sportoefening gelijk aan 45 minuten hardlopen en nu hoef je ook niet je huis of tuin uit. Met touwtje springen train je je hele lichaam, je buik, schouders, armen en benen. Wat houd je nog tegen om je oude springtouw uit de kast te pakken?

 

Het huis schoonmaken

Geen tijd om te gaan sporten? Maak je huis schoon en je hebt twee vliegen in één klap. Tijdens het schoonmaken buk je, verzet je meubels en ben je continu in beweging. Met ramenlappen train je je schouders en armen en met stofzuigen en dweilen je armen en billen. Geef je de badkamer een goede schoonmaakbeurt? Dan ben je full body workout aan het doen. Dus sla de sportschool een keer over en ga in de squad-houding de wasmachine uitruimen en ruim je huis op.