Doe deze activiteiten voor cardio, die jij vroeger deed tijdens buitenspelen

Sport & gezondheid door Britt

Hoeveel uur heb jij touwtje gesprongen en gehoelahoept als klein kind? Deze leuke activiteiten zijn een super goede vervanging voor jouw cardio. Lees hier wat het met je lichaam doet als je weer begint met buitenspelen.

Lees ook: Wat is beter: twee keer per week of elke dag sporten?

Hoelahoepen

Je zal het vast niet denken, maar hoelahoepen is een perfecte oefening voor jouw workout. We hebben het niet over een normale hoelahoep, maar de fitness hoelahoep. Deze hoelahoep is gevuld met gewichten en zorgt voor de beste buikspieren. Ook zijn er hoelahoepen op de markt met massage knoppen aan de binnenkant. Deze massage knoppen stimuleren de doorbloeding en masseren de huid en het bindweefsel. Bouw het wel langzaam op, want deze knoppen zorgen bij sommige mensen voor blauwe plekken. Wanneer zie je resultaat? Dat is natuurlijk afhankelijk van meerdere dingen, maar als jij elke dag twintig minuutjes hoelahoept dan zal je na ongeveer een maand al het effect zien. Hoelahoep eerst tien minuten linksom en daarna tien minuten rechtsom. Zet een muziekje aan of een serie en hoelahoepen maar!

Touwspringen 

Waarom denk je dat Rocky en alle andere boksers altijd touwtje springen? Omdat het een hele goede exercise is! Hoeveel calorieën je verbrandt, is natuurlijk afhankelijk van je leeftijd, gewicht en lengte, maar gemiddeld verbrand je zo’n tien calorieën per minuut. Dat is 100 calorieën in tien minuten. Wow! Het is niet alleen goed voor je conditie, maar het is ook ontzettend leuk om te doen. Doe de vetste trucjes en lekker in de zon of natuurlijk binnen met het regenachtige Nederlandse weer. Deze full body workout is perfect voor jou.

Skeeleren 

Skaten of skeeleren is gezond, je beweegt én je bent in de buitenlucht. Van skaten wordt je fit, val je af en bouw je heel snel spiermassa op. Met een rondje ontspannen skaten verbrand je veel calorieën en bouw je spiermassa op. Tijdens een uurtje skaten verbrand je namelijk gemiddeld 600 calorieën. Ben je jaloers op de billen van Jutta Leerdam? Met skaten creëer je ook zulke mooie billen en benen. Echt een aanrader om deze lente mee te beginnen. Doe je wel voorzichtig? Vergeet ook niet om bescherming te dragen en rustig aan te beginnen.

Klimmen en klauteren 

Vroeger waren wij uren zoet in het klimrek. Jij ook? Lekker klimmen en hangen aan de spijlen. Je zal je verbazen hoe zwaar dat is. De speeltuin in de buurt opzoeken in natuurlijk een optie, maar wij raden een klimhal aan. Deze ondergewaardeerde sport is het proberen waard. Gezellig met vrienden een uurtje klimmen is niet alleen heel gezellig, maar ook goed voor je gezondheid. Met klimmen train je niet alleen al je spieren, maar ook je coördinatie én probleemoplossend vermogen. Probeer het eens en wees niet bang dat het te moeilijk is, ook dit kan jij.