Weekendje Gent? Dit zijn de leukste hotspots!

Reizen door Claire

Gent is een geweldige plek voor een weekendje weg. Je hoeft er niet lang voor te reizen en met de prachtige oude gebouwen, creatieve mensen en heerlijke restaurants is het zeker een aanrader. De stad is niet heel groot, waardoor je snel van de ene plek naar de andere loopt. Hieronder tips voor een paar leuke dagen in Gent!

Lees ook: 7 leuke plekken voor een originele stedentrip in Londen

Brasserie Pakhuis

Brasserie Pakhuis is een restaurant in, de naam zegt het al, een voormalig pakhuis. Het is een geweldig restaurant. Het interieur is heel mooi, het eten heerlijk en de bediening is erg gastvrij.

Meer op Instagram

Mosquito Coast

In dit wereldse en eigenzinnige restaurant geniet je van een groot aanbod. Het wordt ook wel een reis-bar en restaurant genoemd. Je drinkt hier kleurrijke cocktails en eet zowel wereldse als Vlaamse klassiekers.

Meer op Instagram

Café de Dulle Griet

Ooit ergens je schoen moeten inleveren als borg voor een speciaal glas waar je uit mag drinken? In dit café gebeurt het. Wanneer je het eigen gebrouwen MAX bier van de Dulle Griet bestelt, wordt er gevraagd om je schoen uit te doen die vervolgens in een netje aan het plafond wordt gehangen. Hier krijg je vervolgens een koetsiersglas voor terug. Toch weer een ervaring rijker.

@matadornetwork Step into tradition 👞 Raise a Glass at Dulle Griet, Ghent's iconic shoe-for-beer pub 🍺 Discover the captivating world of Dulle Griet, where patrons embrace the shoe-for-beer tradition. One of the most distinctive aspects of this pub is its unusual tradition related to the serving of its "#Maximus" beer. This practice is believed to have originated as a way to ensure that customers return the glass, which is too large to be easily taken home as a souvenir. Beyond its reputation for the "shoe for beer" tradition, Dulle Griet provides an authentic cultural experience. It offers a glimpse into the conviviality and camaraderie that are integral to #Belgianbeer-drinking culture. Explore a diverse selection of 400+ Belgian brews amidst a vintage Flemish setting. Save this for your Belgium bucket list 🇧🇪 🎥 @Brooke Barry 📍 #DulleGriet in #Ghent, Belgium #pubtiktok #visitbelgium ♬ original sound - Matador | Travel + Adventure

Bar Elmo

Bar Elmo is ook een aanrader. In deze creatieve bar kun je terecht voor heerlijke drankjes en cocktails en een knuffel met de naar de bar vernoemde hond Elmo. Het heeft een gezellige en gemoedelijke sfeer en voelt als thuiskomen. Een hele fijne plek!

Meer op Instagram

Yalo hotel

In dit boutique hotel in het hartje van Gent hoef je niet alleen maar te slapen. In het midden van het Yalo hotel is er namelijk een restaurant/bar waar je heerlijke cocktails drinkt en kleine sharing plates, bar bites en klassiekers met een twist eet. Vergeet vooral niet even naar de toiletten in de lobby te gaan en de zwarte knop in te drukken! In de zomer is ook de rooftop op de zesde verdieping open, waar je met een bijzonder uitzicht geniet van een heerlijke cocktail of iets anders.

 

Meer op Instagram

 

Shelter

Shelter is een mooie multibrand kledingwinkel met meerdere merken als Arte, Bonne Suits, Han Kjobenhavn, Lack of Guidance, Miista, Rita Row en Christina Seewald. Met de verschillende collecties legt Shelter de nadruk op originaliteit, degelijkheid en duurzaamheid. Trek gekregen na het shoppen? Naast deze winkel zit de dumplingbar Steamy Windows van dezelfde eigenaren. Hoe leuk!

 

Meer op Instagram

Jetje

Ben je meer gek van vintage en antiek? Dan breng je een bezoekje aan Jetje. In deze schattige meubelwinkel zijn woonaccessoires, verborgen parels & unieke stukken te vinden. Zo heb je een leuk aandenken aan jouw weekend in Gent. Veel plezier!

Meer op Instagram