⁠Hier kijkt vliegpersoneel naar als je gaat boarden

Reizen door Juliët

Reis jij veel? Dan is het volgende je vast wel eens opgevallen. Je krijgt tijdens het boarden namelijk het gevoel dat je wel héél goed bekeken wordt door het personeel. Dat kan wel eens kloppen. Via Quora hebben stewards en stewardessen onthuld waar ze precies naar kijken. Ben je ook benieuwd naar wat dat is?

Hier kijkt het vliegpersoneel naar als je gaat boarden 

1. Sterk genoeg zijn

Het klinkt misschien als een geweldig excuus om iemands spieren te bekijken, maar toch kan het in het vliegtuig heel handig zijn. Zodra je namelijk weet of een passagier fysiek sterk is, kan deze persoon tijdens een probleem met de vlucht nog wel eens van pas komen. Zodra de bemanning iemand ziet die gespierd, krachtig, sterk en fit is dan proberen ze diegene goed te onthouden hoe die eruit ziet en waar die zit. Als een situatie dreigend is, vragen ze deze mensen - indien nodig - of ze willen helpen. Tuurlijk hoop je dat dit niet gebeurt, maar je weet het nooit helemaal zeker.

 

2. Of je bij een luchtvaartmaatschappij werkt

Het is handig om te onthouden waar de mensen die bij een luchtvaartmaatschappij werken precies zitten. Deze mensen zijn namelijk getraind in wat ze moeten doen bij een noodgeval.

 

3. Of je dronken bent of onwel

Bij het instappen moet je je boarding pass laten zien. Blijkbaar is dit dus niet alleen om jou te helpen je stoel te vinden om of zeker te weten dat je aan boord bent. Het is met name om te checken of je dronken bent. Vliegpersoneel begroet vaak vriendelijk de reizigers en dan luisteren ze goed naar de reactie van de persoon. Ook wordt er vaak gekeken of iemand ziek is, want je wilt natuurlijk niet hebben dat je besmetting krijgt in het vliegtuig.

 

4. Vliegangst

Vaak is het meteen al duidelijk of iemand vliegangst heeft. Diegene zit vol tranen, slaappillen en een trillend lichaam. Het vliegpersoneel wil graag weten of je last hebt van vliegangst, zodat ze die persoon eventueel kunnen helpen.

 

5. Of je een zichtbare beperking hebt

Er wordt gekeken naar mensen of ze een zichtbare beperking hebben, zodat ze niet naast de nooduitgang worden gezet. Deze mensen moeten namelijk fysiek in staat zijn om een zware deur open te maken in geval van nood. Daarnaast wordt er meteen gecheckt of er extra ondersteuning of hulp nodig hebt tijdens een noodgeval.

 

6. Of je probeert iets illegaals te doen

Met illegaal bedoelen we het meesmokkelen van iets als huisdieren in je handtas. Na het opzetten van je 'welkom-gezicht', moet je dus altijd wel alert zijn als personeel. Het vereist toch wat inspanning en concentratie om alle bovenstaande punten in de gaten te houden.