Zin in vakantie? Let hier op bij het kopen van een koffer

Reizen door Britt

Hier in Nederland regent het alleen maar en daar zijn wij helemaal klaar mee. Jij ook? Onze gedachtes zitten al helemaal bij de zomervakantie en de leuke tripjes die op de planning staan. Alleen welke koffer is nou het beste voor de gezellige stedentripjes en de heerlijke zonvakanties? Wij geven je graag een paar tips.

Lees meer: Dit mag je niet vergeten in je handbagage als je gaat vliegen

Formaat 

Het is natuurlijk erg belangrijk voor welke vakanties je een koffer nodigt hebt. Ga je vaak een weekendje weg? Kies dan voor een handige kleine koffer. Deze gebruik je voor handbagage en scheelt tijd en geld met het vliegen. Hou je ervan om elk jaar lekker twee weken bij te komen in een resort? Kies dan voor een grote koffer met veel vakken. Hierdoor scheid je de zonnebrand van je mooie avondjurken en je slippers van je bikini’s. Ben je van de lange en verre reizen? Dan is een backpack de beste optie voor jou. Ben je niet zo van het sjouwen en neem je het liefst je hele garderobe mee? Koop dan een extra grote koffer met wieltjes.

Zacht of hard

Wat is nou handiger, een harde of een zachte koffer? Het heeft allebei zo zijn voordelen. Een harde koffer heeft als grootste voordeel dat hij de inhoud goed beschermt. Een nadeel is dat je hem niet kunt uitrekken. Voor de shopaholics op vakantie onder ons, is het daarom misschien beter om te kiezen voor een zachte koffer. Deze koffer prop je vol met al je nieuwe geshopte items. Vaak bezitten deze koffers ook verschillende vakjes aan de buitenkant. Dit is handig voor je schoenen of voor items die je meteen nodig hebt als je op bestemming bent.

2 of 4 wielen

Dit is geen moeilijke vraag. Vier wieltjes is het antwoord. Een koffer met vier wieltjes, oftewel een spinner genoemd, is ontzettend handig. Op Schiphol, door de stad of alleen voor het kleine stukje vanaf de taxi naar de receptie. Met een spinner draag je namelijk niet het gewicht van de zware koffer en je zet hem makkelijk even neer.

Zwart of panterprint

De ene is gek op zwart, de andere op een roze panterprintje. Over smaak valt niet te twisten en je moet zeker een koffer kopen die totaal bij jou past. Wel geven wij als tip mee, dat je beter voor de roze panterprint kiest in plaats van de zwarte. Hoe opvallender jouw koffer is, hoe makkelijker je hem vindt op de bagageband. Scheelt jou weer zoeken én je hebt geen angst dat iemand anders er met jouw koffer vandoor gaat. Niet fan van panterprint? Geen zorgen, een leuke felblauwe of grappige stickers doen ook de job.

Goedkoop is duurkoop

Allerlei verschillende merken en winkels bieden koffers aan. Het is verleidelijk om voor een goedkope koffer te gaan. Dat snappen wij volledig, maar als het gaat om koffers is goedkoop vaak duurkoop. Er wordt niet voorzichtig gedaan met jouw koffer op de vliegvelden. Veel koffers kunnen niet tegen het gooiwerk. Er ontstaan barsten of de rits houdt de spanning niet. Hoe kan het nou dat de rits het niet houdt? Wij proppen nooit onze koffer vol, toch? Kies voor een kwalitatieve koffer die jouw hele reisleven meegaat.

Koffer gekocht? Het aftellen tot de zonnige dagen kan beginnen!