Toe aan ontspanning? Deze wellness reizen zijn een echte aanrader

Reizen door Maya Luz

Vakanties zijn er om te ontspannen, maar soms hebben we iets meer nodig dan een strandvakantie om echt tot rust te komen. In zo'n geval is een wellness reis echt iets voor jou! Deze wellness reizen zijn echte aanraders!

Lees ook: Dit zijn de beste stedentripjes die bereikbaar zijn met de trein

The Zest, Engeland

Lekker ontspannen op het Britse platteland, dat kan bij The Zest. Bij deze retreat draait alles om yoga. Hier kun je twee dagelijkse yogalessen volgen in de prachtige natuur. Naast de lessen kun je lekker genieten van de omringende natuur. Alle maaltijden zijn vegan en biologisch. Deze wellness reis duurt drie dagen.

Meer op Instagram

Wylder Retreats, Spanje

Ga je liever naar Spanje, dan is dit yoga retreat iets voor jou. Hier kun je lessen volgens in vinyasa flow yoga en pilates. Daarnaast kun je workshops volgen waarbij je bijvoorbeeld zelf sieraden kunt leren maken, ademhalings oefeningen kunt doen, of de omgeving kunt ontdekken tijdens een ontspannende wandeling. De maaltijden op deze wellness reis zijn vegan maar zijn absoluut geen saaie salades. In de avonden zijn er ook gezellige filmavondjes met popcorn!

Meer op Instagram

Mandali, Italië

Een uurtje van Milaan ligt dit heerlijke ontspannende oort. In de Italiaanse bergen kun je echt even goed tot rust komen. Je kunt hier verschillende soorten yogalessen volgen. Je kunt ook prachtige wandeling maken in de bossen, ademhalingsworkshops volgen of deelnemen aan meditatiesessies. Het resort is prachtig ingericht en er is zelfs een bibliotheek met internettoegang. Het buffet is volledig vegetarisch.

Meer op Instagram

Deplar Farm, IJsland

Als je in IJsland tot rust wil komen, kan dat  op wellness reis bij Deplar Farm. Hier wordt je op een klein paardje de berg op begeleid. De omgeving hier is prachtig en er is van alles te doen. In de winter kun je er ook skiën. Er is een hi-tech spa waar je heerlijk kunt ontspannen. En op specifieke momenten in het jaar kun je hier ook het noorderlicht bekijken. Het menu is hier geïnspireerd door Vikingen!

Meer op Instagram

Buchinger Wilhelmi, Duitsland

Blijf je liever iets dichter bij huis? Breng dan een bezoekje aan het Duitse Buchinger Wilhelmi. Hier kun je minimaal tien nachten verblijven, dus dit retreat is een iets langere commitment dan de andere reisjes op ons lijstje. Bij deze retreat draait alles om voeding, het is tenslotte een retreat die zich focust op afvallen. Je gaat hier zo goed als vasten, het dieet hier bestaat voornamelijk uit sapjes. Op het retreat kun je genieten van massages, kun je in het meer zwemmen en kun je wandelen in de omliggende bergen.

Meer op Instagram

Lees ook: Toerist in eigen land? Zo bespaar je op een Airbnb