Toerist in eigen land? Zo bespaar je op een Airbnb

Reizen door Anjali

Op vakantie of een weekendje weg: we dromen ervan om weer eens weg te gaan. Het liefst ook lekker goedkoop, maar wel met kwaliteit. Hoe doe je dat?

1. De juiste timing

Misschien een beetje voordehandliggend, maar boeken moet je écht op tijd doen, zeker als je aan schoolvakanties of de bouwvak vastzit. Zorg ervoor dat je voor de rest van je collega's vrij vraagt, zodat je niet in de knel komt te zitten, en boek dan ook gelijk wanneer je verlof hebt gekregen. Zit je niet vast aan een bepaalde periode? Dan kun je het beste in de maand september iets boeken via Airbnb. Leef je liever in het moment en ben jij iemand die graag last minute boekt? Dan raadt Airbnb aan om uiterlijk een week van te voren te boeken: reserveer bijvoorbeeld eind september voor de herstvakantie, of eind juni voor de zomervakantie.

2. 'Nieuw' filteren

De allernieuwste Airbnb's vind je op de categorie 'nieuw'. Hier zijn de accomodaties die in de afgelopen tien weken online zijn gekomen te vinden, waarbij verhuurders vooral heel veel op zoek zijn naar veel huurders. Zo krijgen zij meer recensies en word de accomodatie bekender. Ook vragen ze hier aantrekkelijke prijzen voor, waardoor jij minder hoeft te betalen voor de kwaliteit die je wenst. Win-win dus.

3. Privékamers op Airbnb

We snappen heel goed dat een appartement of zelfs een heel huis heerlijk is, maar dit is lang niet altijd nodig. Zeker als je verwacht veel op pad te gaan tijdens de trip, heb je al meer dan genoeg aan een privékamer. Daarnaast kun je meer contact leggen met je host, een local, waarbij je veel meer lokale tips en aanbevelingen voor cafés, bezienswaardigheden en andere highlights kunt krijgen die je niet snel op het internet zult vinden.

4. Korting vragen

De allerbeste liefhack is het vragen om korting. Op Airbnb kun je een kortingsverzoek sturen, waar de host akkoord mee kan gaan. Wanneer deze akkoord gaat, heb je 24 uur de tijd om de aanbieding te claimen en de nieuwe prijs te betalen. Ook krijg je vaak korting wanneer je als huurder langer blijft, zoals een maand of zelfs langer. Of wanneer je heel ver of juist heel kort van te voren boekt.

Waar in Nederland kun je de meeste kortingen vinden?

Airbnb gaf vrij op welke bestemmingen in Nederland de meeste kortingen werden aangeboden:

Bij vroeg boeken

 1. Rotterdam
 2. Haarlemmermeer
 3. Leeuwarden
 4. Den Haag
 5. Putten
 6. Delft
 7. De Friese Meren
 8. Apeldoorn
 9. Almere
 10. Amstelveen

Bij last-minute boekingen

 1. Veere
 2. Callantsoog
 3. Het Hogeland
 4. Rotterdam
 5. Ede
 6. Apeldoorn
 7. Schagen
 8. Putten
 9. Oostkapelle
 10. De Friese Meren