Vrouw vindt verstopte camera in Airbnb: "stond gericht op de douche"

Vrije tijd door Rochèll

Je boekt een hotel of Airbnb en wordt vervolgens in de gaten gehouden door een geheime camera. Dat gebeurt alleen in films, toch? Nou, blijkbaar niet. Toen Kennedy Calwell samen met een groep vriendinnen een verbleef in een Airbnb, ontdekte één van haar vriendinnen een camera in de badkamer. "De camera stond gericht op de douche", vertelt ze geschrokken.

Dat was even schrikken, toen Kennedy te horen kreeg dat alles wat ze de avond ervoor in de badkamer had gedaan, waarschijnlijk was vastgelegd op beeld. Met in totaal met vijftien vrouwen huurden ze een Airbnb om de verjaardag van een vriendin te vieren. Eén van Kennedy's vriendinnen vertelde dat ze het gevoel had dat er camera's in het huis hingen. Al snel kreeg ze te horen dat ze 'waarschijnlijk teveel TikTok keek' en dramatisch deed.

Verstopte camera in Airbnb

Ondanks het commentaar van vriendinnen, besloot de vriendin van Kennedy toch op onderzoek uit te gaan. Met haar zaklamp aan doorzocht ze meerdere kamers. "Ze bekeek iedere douchekop, alle fotolijstjes, deurknoppen... Overal in het huis", vertelt Kennedy. Uiteindelijk vond ze daadwerkelijk een camera, verstopt in een stopcontact. "Een van de stopcontacten hing recht tegenover de douche. Het stopcontact werkte niet, je kon er geen stekker in steken." Vervolgens laat ze een video zien van het stopcontact, waarop onderin een klein zwart vlekje te zien is. "Kijk hier, dit is de camera", vertelt ze.

Geschrokken belden de vrouwen naar de politie. Ze verlieten het huis, waarna de politie het huis doorzocht. En inderdaad, hun vermoeden klopte: het kleine zwarte vlekje in het stopcontact bleek een camera te zijn. Kennedy: "De moraal van het verhaal is: controleer altijd op camera's in je Airbnb en luister altijd naar je super paranoïde vrienden."

@kennedyallegedly Thank you Tiktok for saving the day #airbnb #stalker #hiddencameras #creepy ♬ original sound - kennedy