Dit zijn de beste stedentripjes die bereikbaar zijn met de trein

Reizen door Britt

Wil je niet vliegen voor het milieu? Heb je vliegangst? Zijn de vliegtickets te duur? Er zijn genoeg redenen om niet te kiezen voor het vliegtuig. De trein is het perfecte vervoermiddel om toch op bestemming te komen. Geen lange rijen op het vliegveld, goed voor het milieu, meerdere tijdstippen om uit te kiezen, fijn voor je portemonnee en geen gedoe met kilo’s voor je koffer. Wij hebben een paar leuke stedentripjes voor je uitgekozen. Ben je om en ga je boeken? Boek dan snel. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het treinkaartje.

 Lees ook: De beste manieren om de tijd uit te zitten in de trein

Antwerpen

Binnen een uurtje ben je al in het gezellige en bruisende Antwerpen. Wij zijn gek op Antwerpen. Er zijn heerlijke restaurants, mooie winkels en een leuk uitgaansleven. Je bent echt even op vakantie en weg uit Nederland. Terwijl je alweer na een uur op Schiphol of Amsterdam Centraal staat. Perfect voor een getaway! Reis je met een studenten ov? Probeer dan deze hack om gratis in Antwerpen te komen. Pak vanaf station Breda de bus 19 en stap uit in Antwerpen. Stukje met de metro en je staat midden in Antwerpen. Dat is zeker het proberen waard!

London

Wil je echt even weg en zelfs uit de EU? Kies dan voor het charmante London. Vanaf Amsterdam ben je binnen vier uur in het leuke London. Als je alles bij elkaar optelt, ben je sneller met de trein in London dan met het vliegtuig. Geen gedoe met security, lange rijen en een maximaal aantal kilo’s bagage. Oxford Street koop je hierdoor helemaal leeg, als je kiest voor de trein.

Berlijn

Een iets langere treinreis, maar dat is het zeker waard. Vanaf Amsterdam ben je binnen een kleine zes uur in de Duitse hoofdstad Berlijn. Berlijn is één van de groenste steden van Europa met veel cultuur. Eet een lekkere curryworst en ervaar het kroegenleven van het bruisende Berlijn.

Parijs

Spreek vroeg af in Amsterdam en je bruncht met een heerlijke verse croissant in Parijs. Je bent namelijk binnen drie uur al in de Franse hoofdstad. Een echte aanrader voor een romantische trip, maar ook met vriendinnen is deze stad fantastisch. Heerlijke Franse bistro’s, lekkere macarons en gezellige bars. Wij krijgen er helemaal zin in. Jij ook?

Brussel 

Een andere leuke stad in België is Brussel. Je weet wel de stad van de wafels, friet en Manneken Pis. Als je vertrekt vanaf Schiphol geniet je al na anderhalf uur van een heerlijke Brusselse wafel. Je kan hier veel cultuur snuiven, goede musea bezoeken en heerlijk eten en winkelen. Ook echt een leuke plek om er even tussenuit te sneaken. Aanrader!