De beste manieren om de tijd uit te zitten in de trein

Reizen door Esra

Zit jij elke week meerdere uren in de trein? Dan is het zonde om deze tijd ‘weg te gooien’ door je je te vervelen. Er zijn genoeg mogelijkheden om je te vermaken in de trein én soms ook ondertussen ook nog wat te leren. In dit artikel delen wij hiervoor de beste manieren. Zo ben je voordat je het weet, alweer bij de eindbestemming.

Lees een boek

Ben jij een boekenwurm of wil je meer lezen? Dan is de trein dé perfece plek om weg te duiken in een heerlijk boek. Kies bijvoorbeeld een liefdesverhaal, een thirller of iets over psychologie waar je je kennis mee verbreedt. Er is genoeg keuze, dus schaf wat nieuwe boeken aan die je in de trein uitleest.

Deadlines op werk of school

Staan er binnenkort één of meerdere deadlines op de planning? Ga daar dan, voor zover dat mogelijk is, mee aan de slag in de trein. Zo besteed je je tijd productief én alles dat je in de trein klaarkrijgt, hoef je thuis niet meer te doen. Dat klinkt als een win-win situatie.

Lees ook: Lange wachttijd? Zo gebruik je deze in jouw voordeel

Luister naar een podcast

Tegenwoordig zijn er super veel podcasts. Noem een thema en er is een podcast over. Niet alleen zijn er podcasts ter vermaak zoals Geuze & Gorgels, ook zijn er veel podcasts waar je ook daadwerkelijk iets van leert. Zo interviewt journalist Tom Veldhuijzen verschillende tbs-patiënten in de podcastserie TBS en leer je beetje bij beetje Engels met de podcast Espresso English.

Begin een gesprek

Zet je koptelefoon eens af en begin een gesprek met een medepassagier. Ja, we know, dit voelt misschien ongemakkelijk. Maar wie weet ontstaat er een heel gezellig gesprek of misschien bloeit er zelfs een vriendschap op. Denk je niet dat zo’n gesprek meer voldoening geeft dan bijvoorbeeld de hele treinreis naar je mobiel zitten te kijken?

Download educatieve apps

Mobiele apps zoals Instagram, TikTok en Facebook zijn misschien leuk, maar wat heb je er uiteindelijk aan? Haal je er wel echt voldoening uit? Laat deze apps eens links liggen en download educatieve apps zoals Duolingo, Fashcards+ en Scribd. Ook deze apps zijn erg leuk én daarbij erg leerzaam. Daar heb je toch veel meer aan dan het liken van Instagram posts?

Observeer de omgeving

Het is verstandig om je aandacht zo nu en dan ergens anders op te vestigen dan op je mobiel. Kijk eens om je heen. Wat valt je op? Wat zie je buiten? Wie lopen er? Welke kleren dragen mensen? Probeer eens alles om je heen te observeren, zónder direct een mening te vormen. Door te focussen op je omgeving, zie je dingen die jou nog niet eerder zijn opgevallen.

Lees ook: Scroll verslaafd? Zo veel tijd ‘mag’ je eigenlijk op je telefoon spenderen

Kijk een film

Ben je echt even toe aan rust en afleiding? Download dan voor vertrek een leuke film, zorg dat je een koptelefoon meeneemt en geniet van een heerlijke film. Hoewel het zonde van je tijd zal zijn om elke treinreis een film te kijken, gun je jezelf hiermee ook de rust die je verdient.