Droom je ervan om te wonen en werken in het buitenland? Vind hier de perfecte bestemming

Reizen door Djamila

Als echte reiziger droom je natuurlijk van veel meer dan alleen vakantie. Je wilt echt het liefste nooit stoppen met reizen en ontdekken. Gelukkig is er tegenwoordig veel meer mogelijk als het gaat om wonen en werken in het buitenland. De banenmarkt wordt steeds internationaler en dat is super leuk als je houdt van reizen, maar toch graag wilt blijven werken. Er zijn genoeg prachtige plekken die perfect zijn voor expats. ExpressVPN heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste bestemmingen voor expats. Lees maar snel verder om te achterhalen waar je naartoe moet voor de perfecte woon- en werkervaring.

Dubai: de perfecte match tussen modern en traditioneel 

Dubai is een populaire bestemming geworden in de afgelopen jaren en als je er weleens bent geweest, weet je precies waarom. Dubai biedt alle gemakken die je nodig hebt en dan nog heel veel meer. Daarnaast is Dubai ook ontzettend veilig en de Arabische gastvrijheid geeft je gelijk een fijn gevoel. Ook de arbeidsmarkt in Dubai biedt genoeg kansen. Door het gunstige belastingklimaat in Dubai vestigen zich steeds meer internationale bedrijven in deze prachtige stad. Ook qua salaris zit je in Dubai op de juiste plek. Het gemiddelde salaris hier ligt rond de €5.500 per maand, dat is een flink stuk hoger dan het wereldwijde gemiddelde. Nog mooier: in Dubai hoef je geen inkomstenbelasting te betalen.

Singapore: dynamisch en cultureel 

Singapore is een echte smeltkroes van bedrijven, culturen en innovatie. Singapore is een eilandnatie gelegen tussen Maleisië en Indonesië. Wat betreft werk zit je in Singapore op de perfecte plek. Er zijn eindeloze economische mogelijkheden, moderne infrastructuur en er is flink geïnvesteerd in goede voorzieningen voor bedrijven. Singapore is naast de carrièrekansen ook gewoon een prachtige stad. Je hebt vast weleens een foto gezien van de prachtige skyline of de prachtige groene oases in de stad. De levensstandaard in Singapore is hoog. De ziekenhuizen en scholen zijn ontzettend goed ontwikkeld en hier worden kosten nog moeite gespaard. Ook qua infrastructuur en openbaar vervoer kom je niets tekort. Ook buiten werktijd hoef je je in Singapore niet te vervelen. Je vindt hier heerlijke restaurants, prachtige musea en andere geweldige activiteiten.

Bangalore: de Silicon Valley van India

Zoek je naar een uitdagende baan in de tech branche? Dan is Bangalore de place-to-be, het wordt ook wel benoemd als het technologische en innovatieve centrum van India. Hier vind je een overvloed aan start-ups en wereldwijde bedrijven, waardoor de carrièrekansen je letterlijk om de oren vliegen. Buiten al deze moderne bedrijven, vind je in Bangalore ook nog steeds genoeg traditionele Indiase cultuur. De stad staat bekend om een fijn klimaat, mooie natuur en prachtige cultuur. Je kunt zo van een modern tech-evenement door naar het verkennen van historische tempels. Bangalore is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een goede balans tussen werken en leven. De vriendelijke bevolking stelt je gelijk op je gemak en zal je verliefd laten worden op deze prachtige stad.